Košarka

Sjajno drugo poluvrijeme Warriorsa za vodstvo 2-0 u seriji protiv Dallasa

Branimir Korać • subota, 21.05.2022.
Sjajno drugo poluvrijeme Warriorsa za vodstvo 2-0 u seriji protiv Dallasa
Foto: EPA

Luka Dončić odigrao je vrhunsku utakmicu, ali nije bilo dovoljno. Warriorsi su preokretom došli do pobjede 126:117 i vodstva u seriji 2-0...

Dallas nije ispunio cilj. U San Francisco je doputovao po barem jednu pobjedu s kojom bi prenio momentum na svoju stranu i ostavio Warriorse bez prednosti domaćeg terena. U prvom susretu baš i nije imao šanse, no zato je ona bila tu u drugoj utakmici.

Dallas je odradio jako dobro prvo poluvrijeme, imao prednost i činilo se da općenito ima jako dobru situaciju i igru, no onda je uslijedio već dobro poznato kvalitetno razdoblje Warriorsa u trećoj dionici kada su napravljene određene korekcije i visoka prednost Dallasa se istopila.

Pokušavali su se Mavericksi održati u utakmici, ali Warriorsi su odličnom večeri Kelvona Looneyja dobili dodatnu širinu i gosti su bili u sve većim problemima.

Obrana Warriorsa u drugom poluvremenu puno bolje je funkcionirala, napad je bio na visokoj razini i Golden State je treću dionicu dobio s 25:13, četvrtu s 43:32 i napravio je preokret koji ga je odveo do pobjede.

"Znali smo koliko su dobri u trećoj dionici i nismo tu dobro reagirali. To su Warriorsi, imaju fantastičnu momčad. Imali smo 19 poena prednosti i teško je nakon takvog poraza. Međutim ne smijemo gledati u prošlost, moramo se okrenuti budućnosti", rekao je Dončić.

Luka je susret završio s 42 poena i osam asistencija, Jalen Brunson dodao je 31 poen i sedam skokova, a Reggie Bullock dodao je 21 poen.

Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 32 poena uz osam skokova, Jordan Poole dodao je 23 poena, a Looney 21 poen uz 12 skokova.

Finale Zapada:
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 126:117 (2-0)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!