Vodeni sportovi

Jug u drami do 17. titule prvaka Hrvatske, Benić izborio peterce u samoj završnici

Branimir Korać • utorak, 24.05.2022.
Jug u drami do 17. titule prvaka Hrvatske, Benić izborio peterce u samoj završnici
Foto: FaH

Vaterpolisti dubrovačkog Juga prvaci su Hrvatske. Jug je u finalnoj seriji s 3-1 bio bolji od Jadrana koji još uvijek čeka na svoju prvu titulu...

Nakon totalnog kolapsa u trećoj utakmici, Jadran je izgledao dosta bolje u četvrtoj, ali i dalje konfuzno i ne baš najbolje u fazi napada dok je obrana bila vrlo dobra, čvrsta i agresivna. Imali su Splićani priliku za pobjedu, ali Jug je ipak izvukao peterce i tamo bio mirniji.

I jedni i drugi su dosta teško dolazili do pogodaka, griješilo se, bilo je dosta promašaja, čak niti u situacijama s igračem više nisu bili posebno dobri. No vrijedilo je to obostrano i nitko se nije uspio odvojiti. Momčadi su se mijenjale u vodstvu, a u zadnjoj minuti pasla su dva gola, svaki na jednoj strani.

U zadnju minutu momčadi su ušle poravnate nakon što je Konstantin Harkov nakon silnih promašaja u finalnoj seriji izjednačio na 5:5.

Jug nije iskoristio svoj napad, a na drugoj strani Rino Burić 35 sekundi prije kraja izvana sjajno pogađa za vodstvo Jadrana. Jug je krenuo na sve ili ništa, napadu se priključio i Toni Popadić, a Hrvoje Benić izvana zabija devet sekundi prije kraja za 6:6.

Imao je Jadran još jedan napad, ali Jugova obrana odradila je dobar posao i Harkov nije zapucao na gol.

Uslijedili su peterci pri čemu je Jug sve svoje pokušaje uvjerljivo realizirao, a s druge strane Delić i Marinić Kragić zatresli su gredu te je Jug proslavio naslov prvaka.

Po dva gola kod Juga, računajući peterce, postigli su Maro Joković, Konstantin Kakaris i Hrvoje Benić. Kod Jadrana četiri gola postigao je Rino Burić.

1. HVL, finale doigravanja:
Jug - Jadran 10:9 (6:6) - 3-1 u seriji

FOTO: HINA/Baldo Marunčić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!