Liga prvaka, nokaut faza, Finale, 28.05.2022, 21:00 h, Stade de France, Pariz
Suci: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore, Benoit Bastien
Liverpool
Liverpool
0:1(0:0) Real Madrid
Vinicius Junior 59'
Real Madrid

Real opet na tronu: Vinicius odlučio finale, a Courtois sačuvao pobjedu!

Matej Kačan • subota, 28.05.2022.
Real opet na tronu: Vinicius odlučio finale, a Courtois sačuvao pobjedu!
Foto: EPA

Ipak je u Parizu Real Madrid došao na vrh Europe, po 14. put u povijesti! Vinicius je zabio pogodak koji je odlučio finale, a vratar Courtois je odbio silne pokušaje Redsa...

Liverpool
Real Madrid
Liverpool
Real Madrid
1
Alisson Becker
3
Fabinho
4
Virgil Van Dijk
5
Ibrahima Konate
6
Thiago Alcantara
10
Sadio Mane
11
Mohamed Salah
14
Jordan Henderson
(do 77')
23
Luis Diaz
(do 65')
26
Andy Robertson
66
Trent Alexander-Arnold
Pričuvni igrači
20
Diogo Jota
65'
8
Naby Keita
77'
 
Trener
Jürgen Klopp
1
Thibaut Courtois
2
Dani Carvajal
3
Eder Militao
4
David Alaba
8
Toni Kroos
9
Karim Benzema
10
Luka Modrić
(do 89')
14
Casemiro
15
Federico Valverde
(do 85')
20
Vinicius Junior
(do 90'+2')
23
Ferland Mendy
Pričuvni igrači
25
Eduardo Camavinga
85'
19
Dani Ceballos
89'
21
Rodrygo
90'+2'
Trener
Carlo Ancelotti

Opet Real, opet Luk Modrić i neuništiva generacija Benzeme, Carvajala, Casemira, Kroosa i ostalih. Još jednom, po 14. put u povijesti i peti put u ovoj generaciji Real Madrid popeo se na vrh Europe.

U finalu u Parizu, koje je dosta kasnio zbog ružnih stvari i propusta u organizaciji, Liverpool je napadao i napadao, zatresao je i vratnicu, ali Courtois je branio sve, a Vinicius je zabio kad treba i donio trofej.

Liverpool je krenuo mnogo bolje, praktički do 15. minute se Real nije od visokog pritiska mogao sastati s loptom, ali nije bilo prave šanse do prvog Salahovog pokušaja iz pada s peterca, ali i prve velike obrane Belgijca.

U 21. najbolja prilika Liverpoola, Sadio Mane nakon sjajnog driblinga poteže s 15 metara, ali Courtois odbija u stativu i hvata odbijanac. Nakon toga Liverpool je malo stao, Real je preuzeo loptu i smirio igru, a onda i zakuhao veliku situaciju.

U 43. duga lopta traži Benzemu, ovaj je primio pa napravio dva lažnjaka i vratio u sredinu, a tamo Valverde ide na loptu, no obrana odbija do Benzeme u zaleđu koji zabija iz blizine. Dugo je trajala VAR provjera jer lopta je do Benzeme došla od igrača u crvenom, ali pokazano je ipak zaleđe.

Zato se na poluvrijeme otišlo s 0:0, a u drugi dio opet bolje ulazi Liverpool. No, pokušaji se odbijaju u bloku, a onda se dogodila ključna 59. minuta. Modrić je počeo akciju, dao Casemiru pa ovaj Valverdeu i stvorio se višak na desnoj strani.

Ovaj je dijagonalnom loptom na drugoj stativi pronašao Viniciusa koji utrčava kraj zaspalog Arnolda i lako pogađa izbliza. Nakon toga Klopp nije imao što čekati, krenuo je po gol svim silama, ali bio je tu Courtois.

Prijetio je Salah iz svih pozicija, prvo u 64. s ruba kaznenog prostora pa u 69. iz blizine, ali sve je obranjeno. Složio je i Real nešto, u 76. Casemiro ima na dlanu dodavanje za same suigrače nakon akcije iz slobodnjaka, ali radi to iza leđa.

U 80. Jota skreće udarac Salaha, brani Courtois, a opet je isti ishod i u 82. kad je Salah sam tukao iskosa s deset metara. Do kraja praktički Liverpool nije stvorio ništa, a Real je imao odlične kontre Viniciusa i Danija Ceballosa koji su se spetljali.

Sve očajničke pokušaje i duge lopte Liverpoola do kraja je hvatao igrač utakmice Courtois i Real je izdržao te se opet popeo na vrh Europe.

FOTO: EPA/Freidmann Vogel

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Liverpool0:1Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Liverpool0:1Real Madrid

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!