Nogomet

Benzema najbolje ocijenjeni igrač Lige prvaka, Real i klub van polufinala imaju po trojicu u najboljoj ekipi

Matej Kačan • nedjelja, 29.05.2022.
Benzema najbolje ocijenjeni igrač Lige prvaka, Real i klub van polufinala imaju po trojicu u najboljoj ekipi
Foto: EPA

SofaScore ekipa je vrijedno bilježila i ocjene igrača kroz sezonu Lige prvaka, a nakon odigranog finala stiglo je vrijeme i za najbolju momčad sezone po prosječnim ocjenama...

Nakon finala Lige prvaka izašla je i najbolja momčad natjecanja po ocjenama SofaScorea, a očekivano je najbolji igrač natjecanja s prosječnom ocjenom 8.05 Karim Benzema.

Osim njega, u prvih 11 mjesto su našla još dva igrača, junak finala Thibaut Courtois na golu te Toni Kroos u sredini terena. Osim Reala, po tri igrača ima i jedan neočekivani klub, minhenski Bayern koji nije došao ni do polufinala.

Iz Bayerna mjesto su našli Robert Lewandowski u napadu te Leroy Sane i Joshua Kimmich na lijevom krilu, odnosno sredini terena. Desno krilo okupira Riyad Mahrez, a kolega mu iz Cityja Joao Cancelo lijevog beka.

Iz finalista Liverpoola tu su Virgil Van Dijk i Trent Alexander-Arnold u obrani, a jedino preostalo mjesto popunio je Thiago Silva iz Chelseaja na stoperu.

Zanimljivo, prema prosječnim ocjenama u Top 5 igrača sezone bili su i Christopher Nkunku, Leo Messi, Sebastien Haller, ali zbog pozicija i uspjeha svojih ekipa nisu našli mjesto u prvih 11.

Luka Modrić prosječno je u Ligi prvaka imao ocjenu 7.10 te su Kimmich sa 7.66 i Kroos sa 7.37 ipak bili daleko ispred.

Ekipu kola donosi vam SofaScore LiveScore

FOTO: EPA/Yoan Valat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!