Nogomet

Ćorluka: 'Očekujem Austriju u punom gasu, poznata mi je Rangnickova filozofija'

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 02.06.2022.
Ćorluka: 'Očekujem Austriju u punom gasu, poznata mi je Rangnickova filozofija'
Foto: FaH

Vedran Ćorluka najavio je dvoboj između Hrvatske i Austrije, prvi nastup u novom izdanju Lige nacija. Ćorluka uopće ne sumnja kako će obje reprezentacije napraviti sve za tri boda...

Vedran Ćorluka zamijenio je na konferenciji za medije Zlatka Dalića i najavio prvu utakmicu u novoj sezoni Lige nacija protiv Austrije u Osijeku.

Ćorluka se u uvodu osvrnuo na zdravstveno stanje u momčadi.

"Joška Gvardiola smo pustili, neće igrati nijednu utakmicu. Otišao je na rehabilitaciju i mislim da je u ovom trenutku to najbolje za njega, da se spremi za novu sezonu. Vrsaljko neće konkurirati za Austriju, nadamo se da hoće za Francusku u Splitu. U Modrićevu slučaju vidjet ćemo hoće li početi ili ući s klupe", kaže Vedran Ćorluka, koji znatiželjnim novinarima nije želio otkriti sastav.

"Evo, izbornik mi je upravo poslao poruku da vam otkrijem. Šalim se, sastav će, ako i kada želi, otkriti izbornik. Otprilike znamo 90 posto početnog sastava, ali bolje da se vi igrate pogađanja."

Kakvu Austriju očekujete u Gradskom vrtu?

"U punom gasu! Izbornik Rangnick dolazio je u Lokomotiv kao savjetnik kad sam ja odlazio i nakon našeg razgovora shvatio sam njegovu filozofiju. Uvjeren sam da će ići 100 na sat. Međutim, i mi ćemo ići na pobjedu."

Ćorluka se na kraju osvrnuo na lipanjski raspored koji donosi četiri utakmice u 11 dana na kraju iscrpljujuće klupske sezone.

"Nama su utakmice u lipnju uvijek radile probleme. Međutim, moram pohvaliti nove igrače, oni imaju malo drukčiji mentalitet od naše generacije i gore od želje da istrče protiv Austrije. Nisu pokazali nikakav umor, a imamo i dosta igrača, svima je gušt obući dres", zaključio je Ćorluka.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!