Tenis

Dodig i Krajicek pali nakon prvog seta, propustili tri meč lopte i ostali bez naslova u Roland-Garrosu

Matej Kačan • subota, 04.06.2022.
Dodig i Krajicek pali nakon prvog seta, propustili tri meč lopte i ostali bez naslova u Roland-Garrosu
Foto: EPA

Veliku priliku za novi veliki trofej propustio je Ivan Dodig. On je u paru s Austinom Krajicekom imao tri meč lopte u finalu Roland-Garrosa, ali je poražen u tri seta...

Hrvatski tenisač Ivan Dodig ipak je ostao bez još jednog Grand Slam naslova u igri parova. On i Austin Krajicek bili su jako blizu, imali su 1-0 i bili su u tie-breaku drugog seta, ali ipak su poraženi.

Bolji su bili Marcelo Arevalo i Jean-Julien Rojer, a u prvom setu servisi su funkcionirali jako dobro pa se odlazi u trinaestu igru bez breakova. Tamo su ipak Dodig i Krajicek uzeli tri poena u nizu i došli do 6:2, a onda i iskoristili treću set loptu za 7:4.

Slično se odvio i drugi set, ali tamo su Dodig i Krajicek propustili veliku priliku. Dvaput su na servisu Arevala i Rojera pri 6:5 imali break, odnosno meč loptu, ali protivnici su sve spasili, odveli meč u drugi tie-break.

Tamo su se prvo izmijenili mini-breakovi, a onda Arevalo i Rojer koriste prvu i jedinu set loptu kod 6:5 i dolaze do izjednačenja. Dodig i Krajicek potom su pali nakon što nisu iskoristili 15:40 kod 1:1 u trećem setu.

Izgubili su servis za 4:2 i povratka nije bilo, Arevalo i Rojer iskoristili su prvu i jedinu meč loptu za 6:3 i veliko slavlje. Salvadorac i iskusni, 40-godišnji Nizozemac bili su 12. nositelji i ispisali su predivnu priču osvajanjem Grand Slama.

Roland-Garros, finale parova:
I. Dodig/A. Krajicek - J.J. Rojer/M. Arevalo (12) 7:6, 6:7, 3:6

FOTO: EPA/Martin Divisek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!