Košarka

Cibona do velike pobjede u Zadru, prva meč lopta ipak za Vukove

Branimir Korać • nedjelja, 05.06.2022.
Cibona do velike pobjede u Zadru, prva meč lopta ipak za Vukove
Foto: FaH

Košarkaši Cibone stigli su do pobjede u Zadru 67:62 i tako su došli na jednu pobjedu do naslova prvaka Hrvatske...

Nakon što je Zadar slavio u prvoj utakmici u Domu Dražena Petrovića, Cibona se našla pod velikim pritiskom. Vrlo mlada momčad pod takvim presingomne reagira uvijek najbolje, ali Cibona je odreagirala odlično i s dvije pobjede napravila preokret i vratila prednost domaćeg parketa.

Najavljivali su Zagrepčani kako planiraju u Zadru uzeti barem jednu pobjedu i osigurati u najmanju ruku majstoricu na svom parketu, ako već ne i titulu u Zadru. U zanimljivom dvoboju pokazali su kako to nisu bile priče bez pokrića.

Nervoze je bilo i više nego dovoljno, dugo se uopće čekalo na prve poene iz igre, a u prvoj dionici i jedni i drugi ostali su ispod 20 poena, Zadar je imao prednost 19:17.

Činilo se da će Cibona na odmor s vodstvom, ali Dario Drežnjak ubacio je tricu sa sirenom sa svoje polovice.

Ta trica podigla je Zadrane koji su bolje ušli u nastavak susreta, imali su i 12 poena prednosti u drugoj dionici da bi Cibona serijom 6:0 uspjela smanjiti zaostatak na prihvatljivijih 36:30 na odmoru.

U drugom poluvremenu Cibona je nastavila s tim povratkom u igru, uspjela je doći do poravnanja na 38:38 i potpuno se vratila u igru.

Dugoi se igralo bez posebnih odvajanja, ali uz laganu prednost Zadra, sve do zadnje četiri minute susreta. Zadar tu napadački potpuno pada, a Cibona tricama Nakića i Gegića preuzima kontrolu nad susretom i odlazi na 64:57.

Do kraja susreta ništa se nije promijenilo, Cibona je zadržala prednost i otišla do pobjede.

Najbolji kod Cibosa bili su Toni Nakić sa 16 poena i Roko Prkačin s 13 poena i devet skokova. Kod Zadra Trevor Thompson upisao je 14 poena (i važne bloklade u ranoj fazi susreta), a Dario Drežnjak dodao je 12 poena i sedam skokova.

Cibona je povela 2-1 u seriji do tri pobjede, a četvrta utakmica na rasporedu je u utorak u Zadru.

HT Premijer liga, finale:
Zadar - Cibona 62:67 (1-2)

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!