Tenis

Murrayeva bajka u Stuttgartu došla do finala, za naslov igra s finalistom Wimbledona

Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Murrayeva bajka u Stuttgartu došla do finala, za naslov igra s finalistom Wimbledona
Foto: EPA

Odličan turnir i igre Andyja Murraya u Stuttgartu nastavile su se i u polufinalu pa je slavljem nad Nickom Kyrgiosom Škot prošao u finale gdje će igrati s Matteom Berrettinijem...

Britanski tenisač Andy Murray odličnom formom najavljuje sezonu na travi i kulminaciju u Wimbledonu. Na travnatom terenu u Stuttgartu, Murray je nakon pobjeda nad dva Top 10 igrača svladao i Nicka Kyrgiosa i izborio je finale.

Nestašni Australac do polufinala je stigao preko petog nositelja Basilašvilija pa predajom Martona Fucsovicsa, ali Škot je bio prejak i u predobroj formi u ovom meču.

Dobar otpor Kyrgios je pružao u prvom setu koji je išao do tie-breaka uz samo tri break šanse u prvih 12 gemova, a u trinaestoj igri Murray je kod 5:4 napravio mini-break i iskoristio drugu set loptu za 7:5.

U drugom setu ipak dosta lakši posao za iskusnog Škota, napravio je break odmah za 1:0 pa za 4:1 i lako je odradio posao sa 6:2. Tako će u nedjelju igrati za svoju prvu titulu od 2019. i Atnwerpa.

No, protivnik neće biti nimalo lak. Matteo Berrettini prošle je sezone igrao finale Wimbledona, a i ove je sjajno krenuo na travi. 10. igrač svijeta i drugi nositelj svladao je domaćeg predstavnika Oscara Ottea.

Nijemac je pružio sjajan otpor i meč je trajao gotovo dva sata, ali nakon dva tie-breaka s 9:7 i 7:5 Talijan ipak ulazi u finale.

ATP Stuttgart, polufinale:
Oscar Otte (Nje) - Matteo Berrettini (Ita, 2) 6:7, 6:7
Andy Murray (VB) - Nick Kyrgios (Aus) 7:6, 6:2

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!