Automoto

Wolff brani Hamiltona: 'Lewis i George su zapravo jako blizu, razlika je u eksperimentima na bolidu'

Matej Kačan • nedjelja, 12.06.2022.
Wolff brani Hamiltona: 'Lewis i George su zapravo jako blizu, razlika je u eksperimentima na bolidu'
Foto: EPA

Šf F1 momčadi Mercedesa Toto Wolff nastavio je braniti Lewisa Hamiltona i nakon sedmog mjesta za Britanca u kvalifikacijama za VN Azerbajdžana. Wolff tvrdi da je problem u bolidu...

Jako slabu sezonu iza sebe ima Lewis Hamilton. U već tri kvalifikacijska ciklusa u nizu Hamilton završava iza kolege i praktički se uvijek bori za bodove, a u Bakuu je u subotu bio sedmi. No, šef momčadi Toto Wolff razloge pronalazi u bolidu i preinakama.

"Lewis je iskušavao neke eksperimentalne dijelove na bolidu, a imali smo i rješenje na podnicama koje nije funkcioniralo", objašnjava Wolff pa navodi da su Hamilton i George Russell zapravo jako blizu, iako se to u utrkama i kvalifikacijama ne vidi:

"Ja sam jako blizu tom procesu i vidim da je u jednom treningu brži jedan, a onda opet drugi. A kad vam je auto kao nama na oštrici noža, ako samo malo napravite krivi korak u eksperimentiranju, koje moramo provoditi kako bi saznali što raditi s bolidom, onda se odmah događa razlika od 0.2-0.3 sekunde između njih."

Wolff je rekao da je samo stvar nesreće i bolida, preinake kod iskusnijeg vozača nisu urodile plodom.

"U zadnje tri utrke ti eksperimenti su pošli krivo kod Lewisa, a kod Georgea ne", objasnio je šef Mercedesa.

FOTO: EPA/Simon Baker

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!