Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši u polufinalu završnog turnira protiv Turske: 'Pokazali smo da možemo protiv njih'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.06.2022.
Hrvatski odbojkaši u polufinalu završnog turnira protiv Turske: 'Pokazali smo da možemo protiv njih'

Pred hrvatskom odbojkaškom reprezentacijom je nastup na završnom turniru Zlatne Europske lige, Hrvatska je domaćin, a prvi protivnik je snažna Turska...

Hrvatska odbojkaška reprezentacija ovaj vikend na domaćem terenu igra Final Four Zlatne Europske lige.

"Nakon završetka grupne faze Zlatne lige s omjerom od četiri pobjede i dva poraza, mislim da s pravom možemo zaključiti da spremni dočekujemo Final four na našem terenu u Varaždinu. Važno je istaknuti da je u prethodnom razdoblju došlo do promjene u stručnom stožeru i do pomlađivanja reprezentacije. Novom izborniku, pa tako i nama, ovo je bio veliki izazov jer pripremni dio za Zlatnu ligu nije bio dug. Odigrali smo šest utakmica u vrlo kratkom roku te me jako veseli što je primjetan napredak iz utakmice u utakmicu što se pogotovo vidjelo na gostovanjima u Španjolskoj i Danskoj", ističe Kruno Nikačević.

Hrvatska polufinale igra 18. lipnja u Areni Varaždin.

"Pokazali smo širinu naše klupe te mislim da je to naša najveća pobjeda jer nas očekuje dugo radno ljeto s Mediteranskim igrama, potencijalnim kvalifikacijskim turnirom za Svjetsku ligu te na kraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kolovozu. Saznali smo protivnika u prvoj utakmici Final foura, a to je reprezentacija Turske. Riječ je o prvim nositeljima Zlatne europske lige i prošlogodišnjim osvajačima iste. Svjesni smo svojih mogućnosti, igrali smo prošlo ljeto nekoliko pripremnih utakmica i pokazali da možemo igrati protiv njih. Ulog je velik, ulazak u finale i eventualno osvajanje Zlatne lige vodi na kvalifikacije za Svjetsku ligu u Južnu Koreju. Ovim putem bih pozvao navijače da nam se pridruže u što većem broju 18. i 19. lipnja u Areni Varaždin", zaključio je Nikačević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!