Rukomet

Karačić sanja novu titulu: 'Nadam se trećem trofeju, ali bit će teško, Veszprem je stvarno jaka momčad'

Branimir Korać • subota, 18.06.2022.
Karačić sanja novu titulu: 'Nadam se trećem trofeju, ali bit će teško, Veszprem je stvarno jaka momčad'

Danas su u Kölnu na rasporedu susreti polufinala rukometne Lige prvaka, a svaka od četiri momčadi u svojim redovima ima hrvatskog igrača. Igor Karačić već dva puta je osvajao titulu s Vardarom i sada se nada prvoj s Kielceom...

Kielce iza sebe ima dobru sezonu, a Igor Karačić ističe kako je njegova momčad zaslužila nastup na završnom turniru. Protivnik u polufinalu bit će Štrlekov Veszprem dok se u drugom polufinalu sastaju Duvnjakov Kiel i Cindrićeva Barcelona.

"Dobar je osjećaj biti ponovno ovdje, jako sam uzbuđen. Moja prva sezona u Kielceu bila je pogođena pandemijom i bilo je teško, u drugoj sezoni neke su stvari krenule krivim smjerom. Sada uživam u Kielceu i zaslužili smo biti ovdje, igrali smo jako dobro cijele sezone, bili smo prvi u grupi i zasluženo smo tu."

Karačić je već osvojio dva puta Ligu prvaka s Vardarom.

"Nadam se trećem trofeju, ali bit će teško. Veszprem je stvarno jaka momčad, a u pomalo sličnoj smo situaciji. Oni su izgubili u zadnjoj utakmici prvenstvo protiv Szegeda, a mi Kup protiv Wisle. Očekujem sjajnu i otvorenu utakmicu i nadam se da ćemo doći do finala."

Što se tiče ukupnog favorita za osvajanje titule, Karačić svima daje jednake šanse.

"Oba polufinala su 50:50, ovdje su četiri najbolje momčadi i svaka momčad ima 25 posto šansi za titulu. Nikada ne možete znati što će biti na Final Fouru, puno toga neočekivanog može se dogoditi."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!