Automoto

Sainz: 'Mislim da imamo dovoljno brzine za zadržati vodstvo'

Matej Kačan • nedjelja, 03.07.2022.
Sainz: 'Mislim da imamo dovoljno brzine za zadržati vodstvo'
Foto: EPA

Španjolski vozač Carlos Sainz uoči VN Velike Britanije smatra da ima dovoljno brzine u bolidu za oduprijeti se pritisku Maxa Verstappena...

Svojim prvim pole positionom u karijeri Carlos Sainz iznenadio je sve na stazi u Silverstoneu. Ipak, iza njega je Max Verstappen, a kvalifikacije su se vozile po kiši. Ako staza bude suha, može se odmah očekivati napad svjetskog prvaka. No, Sainz smatra da ima brzine za obraniti se.

"Kad pogledam drugi trening, imao sam brzinu, osjećao sam se kao kod kuće s bolidom i dobro sam gurao na gumama. Ako osjećaj bude kao na tom drugom treningu, onda vjerujem da ću moći zadržati vodstvo i imati svoju utrku od početka", kaže Španjolac.

Sainz je u Ferrariju imao promjenjiv vikend, a na kraju je po kiši uspio napraviti najbolji krug. On smatra da ako se ponovi petak kad je Ferrari također bio sjajan, može se očekivati i pobjeda.

"No, ako balans auta bude kao na trećem treningu, onda bi moglo biti problema. Ipak smo promijenili neke stvari jer smo se našli u neočekivanim problemima. Nema razloga da ne vjerujemo kako ćemo biti dovoljno brzi. Istina je da je Red Bull jednako brz i nekad brži, ali je nekad i malo sporiji. Na kraju dana su utrke tijesne i dobivaju se na detaljima. Moramo se fokusirati na te detalje u strategiji, potrošnji guma, a ako to dobro učinimo, imat ćemo dobru poziciju na stazi", rekao je.

FOTO: EPA/Christian Bruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!