Tenis

Kakav meč! Izudarani i ozlijeđeni Mektić i Pavić nakon više od četiri sata igre do finala Wimbledona!

Branimir Korać • četvrtak, 07.07.2022.
Kakav meč! Izudarani i ozlijeđeni Mektić i Pavić nakon više od četiri sata igre do finala Wimbledona!

Nikola Mektić i Mate Pavić izborili su prolaz u finale Wimbledona. U sjajnom meču u polufinalu su svladali Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha i to u pet setova, odluka je pala u produženom tie-breaku, a Mektić i Pavić ranije su spasili jednu meč loptu...

Nikola Mektić i Mate Pavić otkako igraju zajedno na turnirima imaju tek jedan jedini poraz na travnatoj podlozi i to prošle godine u Queen's Clubu gdje su u četvrtfinalu poraženi od Reillyja Opelke i Johna Peersa.

Ove godine još uvijek ne znaju za poraz, a u ovom polufinalnom dvoboju protiv Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha puno toga nije im išlo na ruku.

Naime Cabal i Farah ne leže Mektiću i Paviću i izgubili su od njih oba dosadašnja međusobna dvoboja. Osim toga Pavić je u prvom setu zaradio ozljedu desne šake zbog koje je cijelo vrijeme slao jednoručne udarce, a kasnije je stradao i Nikola Mektić kojeg je Pavić na mreži nehotice pogodio okvirom reketa i rasjekao mu usnicu.

Bez obzira na sve to, bez obzira na meč loptu s kojom su se suočili u petom setu, uspjeli su se podići u najbitnije vrijeme i doći do pobjede u pet setova.

Prva dva seta okončana su u tie-breaku, prvi su Kolumbijci uzeli sa 7:2 da bi u drugom Mektić i Pavić odgovorili s još uvjerljivijih 7:0.

U trećem setu tie-breaka nije bilo, Kolumbijci u ključnom trenutku dolaze do dvije vezane break lopte koje su ujedno i set lopte te uzimaju set sa 6:4.

Nakon toga uslijedila je 20-minutna pauza jer su organizatori odlučili zatvoriti krov iako nije bilo još uvijek nikakve potrebe za tim. Pavić se bunio, nije bio zadovoljan odlukom, tražio je da se na otvorenom odigra još jedan set, ali odluka je bila takva.

U konačnici ona je bila bolja za hrvatsku kombinaciju koja se kvalitetnije snašla u novonastalim uvjetima i uzela set sa 6:2.

Odluka je pala u petom setu gdje se vodila dramatična bitka s nizom sjajnih poena. Kod 5:4 Farah i Cabal imali su meč loptu, ali prvo Mektić, a onda i Pavić sjajno reagira i prilika nestaje. Ubrzo je uslijedio produženi tie-break u kojem su Mektić i Pavić briljirali, nakon zaostatka 3:2 napravili su seriju 8:1 i odjurili u finale.

Tamo će igrati protiv Matthewa Ebdena i Maxa Purcella koji su od pet pobjeda ove godine u Wimbledonu, čak četiri upisali u pet setova.

Wimbledon, parovi, polufinale:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska, 2) - Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija, 6) 6:7(2), 7:6(0), 4:6, 6:2, 7:6(4)

FOTO: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!