Tenis

Mili Poljičak prvi Hrvat koji je osvojio juniorski Wimbledon!

Branimir Korać • nedjelja, 10.07.2022.
Mili Poljičak prvi Hrvat koji je osvojio juniorski Wimbledon!

Mili Poljičak otišao je do kraja i osvojio juniorski Wimbledon! Mladi Splićanin naslijedio je Gorana Ivaniševića koji je osvojio seniorski Wimbledon, a prvi je Hrvat koji je u Londonu slavio u juniorskoj konkurenciji!

Još jedan dokaz da hrvatski tenis ima svijetlu budućnost! Mili Poljičak osvojio je juniorski Wimbledon, slavio je u finalu protiv Amerikanca Michaela Zhenga u dva tie-breaka.

Samo ove godine Hrvatska ima juniorske slavljenika na Grand Slam turnirima u obje konkurencije. Nakon Petre Marčinko na Australian Openu, Mili Poljičak slavio je na Wimbledonu. I oni nisu jedini, još je tu niz igrača i igračica koji dolaze.

Poljičak je imao sjajan tjedan, na putu do finala izgubio je samo jedan set i to u četvrtfinalu za koje je bilo vrlo upitno hoće li ga uopće igrati. Zbog mučnine i povraćanja uzrokovanih želučanom virozom proveo je tešku noć, ali je ipak izašao na teren, izgubio taj set sa 6:1 pa nakon toga pomeo Švicarca Feldbauscha.

U finalu je igrao protiv Amerikanca Zhenga s kojim nije imao lijepe uspomene iz ovogodišnjeg meča u Roland-Garrosu gdje je Zheng slavio u tri seta i razočarao Poljička koji je imao velika očekivanja. Međutim danas je hrvatski tenisač ipak bio bolji.

U prvom setu Zheng je imao break prednost i kod 5:3 servirao je za set, došao je do 40:15, no nije iskoristio te dvije set lopte i Poljičak se spasio. Set je otišao u tie-break gdje je Mili bio bolji sa 7:2.

I u drugom setu Poljičak je ušao u zaostatak i Zheng je poveo s 3:1, međutim ovaj put hrvatski tenisač se odmah vraća i dolazi do 3:3. Ponovno je odluka pala u tie-breaku i ponovno je hrvatski tenisač tu bio dosta bolji te slavio sa 7:3.

Poljičak je tako treći hrvatski tenisač koji ima Grand Slam titulu. Marin Čilić osvojio je juniorski Roland-Garros pobjedom protiv Antala van der Duima u finalu (u polufinalu svladao Andyja Murraya), a Borna Ćorić 2013. godine osvojio je juniorski US Open pobjedom protiv Thanasija Kokkinakisa.

Wimbledon, juniori, finale:
Mili Poljičak (Hrvatska, 3) - Michael Zheng (SAD) 7:6(2), 7:6(3)

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!