Rukomet

EHF potvrdio sudionike Europske lige, svi hrvatski klubovi moraju u kvalifikacije

Mihaela Bradovski • utorak, 12.07.2022.
EHF potvrdio sudionike Europske lige, svi hrvatski klubovi moraju u kvalifikacije
Foto: Pixsell

Poznati su svi sudionici Europske lige kod rukometaša i rukometašica. Hrvatsku će predstavljati Nexe u muškoj konkurenciji te Podravka, Bjelovar i Dalmatinka u ženskoj...

Uoči ždrijeba kvalifikacija EHF Europske lige za rukometaše i rukometašice, EHF je odredio koji će klubovi morati u koje pretkolo te tko ima izravan ulazak u grupnu fazu.

U muškoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati samo Nexe koji kreće u drugom pretkolu. Osim Nexea u drugom pretkolu kreću i Flensburg, Bidasoa, Göppingen, Sporting Lisabon, Montpellier, Azoty Pulawy, Skanderborg, Benidorm, Butel, Fejer Veszprem, Steaua, Belenenses i Kwidzyn.

Izravan plasman u grupnu fazu imaju Benfica, Füchse Berlin, PAUC, Skjern, Ystads, Kadetten Schaffhausen, Granollers, Eurofarm Pelister, Balatonfüredi, Tatran Prešov, Motor i Valur.

Inače kao kuriozitet, u prvom pretkolu igrat će i Eurofarm Pelister 2.

Što se tiče rukometašica, izravan plasman u skupinu imaju Ikast, DVSC, Paris 92 i Molde. Podravka Vegeta kreće u trećem pretkolu u društvu Praktiker-Vaca, Besancona, Viborga, Mosonmagyarovarija, Borussije Dortmund, Ramnicu Valcee, Nantesa, Sole, Savehofa, Buxtehudera, Magure, Zaglebie Lubina, Bere Bere i Höörsa.

Od drugog pretkola probat će se probiti Bjelovar i Dalmatinka Ploče.

Ždrijeb je na rasporedu 19. srpnja u Beču s početkom u 11 sati.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!