Nogomet

Golijada Bayerna uz po poluvrijeme za Hrvate, City slavio, blamaža Evertona

Matej Kačan • četvrtak, 21.07.2022.
Golijada Bayerna uz po poluvrijeme za Hrvate, City slavio, blamaža Evertona
Foto: EPA

Europski velikani nastavljaju sa svojim turnejama u SAD. Protiv lokalnih klubova sinoć su igrali Bayern, Arsenal, Chelsea, Manchester City i Everton...

Bayern München je uz po jedno poluvrijeme hrvatskih nogometaša odigrao utakmicu u Washingtonu protiv DC Uniteda i slavio je sa 6:2. Gabriel Vidović odigrao je prvo, a Josip Stanišić drugo poluvrijeme.

U prvom poluvremenu Julian Nagelsmann poslao je na teren dosta jaku momčad, a zabijali su Mane, Sabitzer i Serge Gnabry. U drugom poluvremenu već je debi upisao i gol zabio Matthijs De Ligt, a nakon pogotka Zirkzeea dolazi do opuštanja pa DC zabija dva gola prije zadnjeg koji je djelo Thomasa Müllera.

Za Chelsea je nastupio Mateo Kovačić u prvom dijelu, ali nije bilo takvog uspjeha. Protiv Charlotte je Christian Pulisic u svojoj zemlji doveo Chelsea u vodstvo, ali je domaćin izjednačio u nadoknadi penalom Riosa.

Išlo se zato u raspucavanje gdje su kod domaćina svi bili sigurni, dok je kod Chelseaja promaši Gallagher i donio pobjedu Charlotti.

Manchester City svladao je Club Americu s dva pogotka Kevina De Bruynea, dok je Arsenal preko Martinellija, Nketiaha, Nelsona svladao Orlando City. Posebnu blamažu doživio je Everton koji je od Minnesote poražen s čak 4:0.

FOTO: EPA/Filip Singer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!