Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice protiv Turkinja imaju prvu provjeru uoči Challenger Cupa

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 23.07.2022.
Hrvatske odbojkašice protiv Turkinja imaju prvu provjeru uoči Challenger Cupa

Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju još samo nekoliko dana dijeli od početka jednog od najjačih međunarodnih natjecanja u sezoni, prestižnog FIVB Challenger Cupa koji se na ŠC Višnjik igra od četvrtka, 28. pa do nedjelje 31. srpnja.

Hrvatske reprezentativke odlično su odradile dosadašnje pripreme, a svoju formu i snagu pokazat će na današnjoj prvoj prijateljskoj utakmici koju u 20 sati u ŠC Višnjik igraju protiv reprezentacije Turske.

"Danas igramo prvu od tri utakmice protiv B reprezentacije Turske. To su iskusne igračice koje igraju u prvim ligama, tako da iako se radi o B reprezentaciji definitivno nisu za podcijeniti. Očekujemo pobjedu. No, kako se radi o jakoj ekipi vjerojatno će biti borba do samog kraja. Ove utakmice su nam jako važne jer možemo pokazati sve za što se proteklih mjeseci naporno pripremamo. Ovo će ujedno biti test da vidimo jesmo li spremne i na kojim eventualnim finesama još trebamo poraditi prije početka samog Challengera", izjavila je reprezentativka Lea Deak.

Nadolazeći Challenger Cup iznimno je važan našim reprezentativkama jer osvajanje Cupa donosi promaknuće u prestižnu FIVB odbojkašku ligu nacija 2023. Za ovaj naslov uz Hrvatsku će se boriti i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Kameruna, Belgije, Francuske te Kazahstana s kojim prvu utakmicu igraju u četvrtak, 28. srpnja u 20 sati.

"Pripreme za Challenger traju već duže vrijeme. Spremne smo, atmosfera je odlična. Što se početak više bliži atmosfera je sve bolja kao i odnosi među djevojkama i stručnim stožerom. Svakog protivnika jednako gledamo i svaki je jednako bitan, te ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe kako bi prošli dalje. Igrat ćemo protiv odličnih ekipa, no najveći fokus je na nama, da odradimo posao kako treba te ujedno uživamo u njemu. Mi smo spremni, nadamo se da ste i vi. Dođite i podržite nas", zaključila je reprezentativka Izabela Štimac.

Za Hrvatsku će na FIVB Challenger Cupu igrati: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Ulaznice za Challenger Cup u rashlađenoj dvorani Krešimira Ćosića mogu se kupiti po cijeni od 50 kn u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!