Košarka

Šarićev trener dobio dugogodišnje povjerenje i novi ugovor

Matej Kačan • subota, 23.07.2022.
Šarićev trener dobio dugogodišnje povjerenje i novi ugovor

Monty Williams, koji je u tri sezone sa Sunsima stigao do finala, najboljeg omjera u povijesti franšize i nagrade za trenera godine, potpisao je novi višegodišnji ugovor...

Trener Phoenix Sunsa Monty Williams dogovorio je višegodišnje produženje ugovora sa svojim poslodavcem. Trenutni trener godine u NBA ligi i čovjek koji je Sunse doveo do finala 2021. je imao još dvije godine ugovora, ali to ga nije spriječilo da dogovori novi.

Vijest je donio ESPN-ov Adrian Wojnarowski koji nije naveo točno trajanje novog ugovora, ali dosadašnji je bio na pet godina pa možemo očekivati sličnu, ili čak dužu suradnju.

Williams je u tri godine sa Sunsima preokrenuo kulturu i doveo je pobjednički mentalitet pa je tako izborio finale po prvi put od devedesetih, donio sa 64 pobjede najbolju sezonu u povijesti Sunsa, a u tri sezone ima čak 65.6 posto pobjeda, nasuprot tek 19 pobjeda za Sunse u sezoni prije njegovog dolaska.

Ipak, prošla sezona u doigravanju nije donijela napredak jer Sunsi su ispali u sedmoj utakmici polufinala Zapada kad su ih svladali Dallas Mavericksi.

Sljedeće sezone tako bi opet pod Williamsom trebao zaigrati Dario Šarić koji se ove sezone oporavljao od ozljede, a dobio je i dozvolu za nastup za reprezentaciju na Eurobasketu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!