Nogomet

Luka Modrić do novog trofeja s Realom, Los Blancosi osvojili Superkup

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.08.2022.
Luka Modrić do novog trofeja s Realom, Los Blancosi osvojili Superkup
Foto: EPA

U Helsinkiju nije bilo iznenađenja. Madridski Real slavio je protiv Eintrachta s 2:0 u susretu u kojem je aktualni prvak Europe bio bolji i zasluženo je slavio.

Luka Modrić naviknuo je s Realom osvajati trofeje, stigao je do novog u Superkupu očekivano i zasluženo. Real je bio bolji od Eintrachta s 2:0, moglo je biti i uvjerljivije, ali pobjeda je nekako bila rutinska.

Od početka se osjetilo kako Real igra s velikim samopouzdanjem, dominirao je, a Eintracht je osjećao ipak prevelik respekt. Vidjelo se to možda i najbolje u trenutku kada je Kamada imao idealnu priliku, sjurio se prema golu i onda se "smrznuo" kada je došao pred Courtoisa.

Real je od početka imao više od igre, a do prvog pogotka stigao je u 37. minuti kada je Casemiro namjestio čisti zicer Davidu Alabi, a on iz peterca poslao loptu u praznu mrežu.

Nastavili su Madriđani s boljom igrom, a do novog pogotka stigli su u 65. minuti kada je Karim Benzema pogodio za 2:0 i tako postao drugi strijelac madridskog Reala svih vremena, odmah iza Cristiana Ronalda.

Nakon drugog pogotka Reala, došlo je vrijeme za odmor Luke Modrića koji je ponovno bio dobar, a u 67. minuti zamijenio ga je Rodrygo.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Real Madrid proslavio je novi trofej.

Dok je Modrić dobio 67 minuta kod Reala, u konkurenciji kod Eintrachta bili su Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić, ali obojica su ostali na klupi.

Superkup:
Real Madrid - Eintracht Frankfurt 2:0

FOTO: EPA/Petteri Paalasmaa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!