Košarka

Povremeni košarkaški reprezentativac karijeru nastavlja u Engleskoj

Matej Kačan • petak, 12.08.2022.
Povremeni košarkaški reprezentativac karijeru nastavlja u Engleskoj

Iskusni hrvatski košarkaš, 32-godišnji krilni centar Tomislav Zubčić svoju će bogatu inozemnu karijeru okititi i igranjem u Engleskoj, točnije u London Lionsima...

Hrvatski košarkaš i povremeni reprezntativac Tomislav Zubčić odabrao je košarkaški pomalo egzotičnu lokaciju za nastavak karijere. Ne čuje se često da netko odlazi u Englesku igrati košarku.

No, London Lionsi druga su priča i ove sezone će igrati Eurokup pa su doveli i pojačanje s velikim iskustvom igranja svih europskih natjecanja.

Lionsi se natječu u britanskoj BBL ligi, a posljednje tri sezone igraju i europska natjecanja. Nakon ispadanja u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka 2020. i 2021., Lionsi su prošle sezone zaigrali u FIBA Europe Cupu gdje su došli do druge runde.

Zubčić ima iznimno inozemno iskustvo, od odlaska iz Cedevite 2015. je nanizao impresivnu listu klubova i država. Prošle dvije sezone igrao je za turski Tofas, a prije toga za Manresu i Enisey.

Prošle je sezone u prosjeku zabijao 11.9 poena u Ligi prvaka u 14 susreta, a u turskoj ligi nešto više s 12.8 poena u prosjeku. Bio je dio posljednje akcije hrvatske reprezentacije, nažalost vrlo neuspješne.

FOTO: Igokea/Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!