Vodeni sportovi

Blažević finale traži u repasažu, Mataja i Kajtaz ispale u kvalifikacijama

HINA, Matej Kačan • petak, 12.08.2022.
Blažević finale traži u repasažu, Mataja i Kajtaz ispale u kvalifikacijama
Foto: EPA

Tri hrvatske plivačice nastupile su u petak ujutro na EP u Rimu, a jedina je određeni uspjeh postigla Ana Blažević koja će finale na 100 m prsno tražiti u repasažu...

Hrvatska plivačica Ana Blažević pokušat će u petak kroz repasaž ostvariti plasman u finale na 100 m prsno na Europskom plivačkom prvenstvu u Rimu, dok su Meri Mataja i Amina Kajtaz ostale bez plasmana u polufinale u svojim disciplinama.

Blažević je u kvalifikacijama u petak ujutro bila ukupno 20. s vremenom 1:09.28 što je slabije od njenog najboljeg rezultata u toj disciplini (1:05.04), ali i to je bilo dosta za repasaž. Najbrža je u kvalifikacijama bila Talijanka Benedetta Pilato s vremenom 1:05.77.

U istoj disciplini nastupila je i Meri Mataja koja je ostala bez polufinala jer je u kvalifikacijama bila ukupno 31. s vremenom 1:11.71.

U utrci na 50 m leptir nastupila je Amina Kajtaz koja je također ostala bez polufinala, ona je u ukupno bila 26. u kvalifikacijama s vremenom 27.56, dok je najbrža sa 25.30 u kvalifikacijama bila svjetska rekorderka Šveđanka Sarah Sjoestroem.

Polufinala su na rasporedu danas od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!