Nogomet

Balagović za Sportnet: 'Naš cilj u Ravnicama je razvoj igrača, bit ćemo možda i najmlađi u ligi'

Branimir Korać • petak, 19.08.2022.
Balagović za Sportnet: 'Naš cilj u Ravnicama je razvoj igrača, bit ćemo možda i najmlađi u ligi'

U Ravnicama odrađuju završne pripreme za početak nove sezone. Sezona u Trećoj NL Centar starta sljedeći vikend, a Ravnice očekuje dvoboj protiv Bistre...

Prošlu sezonu momčad Ravnica završila je u sredini poretka, ciljevi koji su stavljeni pred momčad su ispunjeni. U novu sezone Ravnice ulaze u podosta izmijenjenom sastavu što je u neku ruku i potvrda ispunjenih ciljeva.

"Pripreme teku jako dobro i zadovoljni smo. Naša momčad u odnosu na prošlu sezonu je dosta izmijenjena, imamo dosta promjena, dio naših igrača otišao je u viši rang što znači da je selekcija bila kvalitetno odrađena. I u narednoj sezoni bit ćemo vrlo mladi, možda i najmlađi u ligi. Novi igrači koji su nam se priključili su školovani i imaju potencijala i kvalitete. Na nama je da puno radimo i nadam se da će sve biti kako smo zamislili", kaže trener Ravnica Vladimir Balagović.

Riječ je o iskusnom stručnjaku koji ima iskustva i iz najvišeg ranga našeg nogometa s obzirom da je surađivao s Tomislavom Ivkovićem u Slaven Belupu, Lokomotivu i Rudešu, a radio je i u Saudijskoj Arabiji u Al Faysalu.

Sada se "bacio" na razvoj mladih igrača u Ravnicama.

"Naš cilj je da razvijamo mlade igrače kroz ovu 'razvojnu ligu'. Prošlui sezonu smo dobro odradili i odlazak naših igrača u viši rang to potvrđuje. Sada nas čeka nova liga, ona će biti zanimljiva jer su svi klubovi kvalitetni, imaju svoj pedigre i povijest."

Pripremne utakmice su odrađene i sada je sav fokus na otvaranju nove sezone.

"Zadnju pripremnu utakmicu odradili smo u srijedu, igrači ovaj vikend imaju odmor i sljedećeg tjedna kreće završna priprema za otvaranje sezone protiv Bistre. Imali smo puno pripremnih utakmica, bilo je dobrih stvari, bilo je i onih na kojima trebamo raditi, ali uvjeren sam da smo na dobrom putu."

Prošlu sezonu Ravnice su završile na osmom mjestu, a kao problem tijekom sezone pokazala se neefikasnost te su imale svega 37 postignutih pogodaka što je bilo među onima najneefikasnijima u ligi. No obrana je funkcionirala dobro i tu su pak bili u vrhu lige.

FOTO: NK Ravnice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!