Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice ovog vikenda odrađuju važne kvalifikacijske dvoboje

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 19.08.2022.
Odbojkaši i odbojkašice ovog vikenda odrađuju važne kvalifikacijske dvoboje
Foto: Pixsell

Hrvatsku žensku i mušku odbojkašku reprezentaciju očekuje neizvjestan i uzbudljiv odbojkaški vikend...

Hrvatski odbojkaši sutra, 20. kolovoza u 19 sati po hrvatskom vremenu igraju uzvratni susret s domaćom reprezentacijom Cipra. Ova utakmica od velike je važnosti jer im pobjeda donosi željeni plasman na Europsko prvenstvo 2023.

Ususret neizvjesnoj utakmici, reprezentativac Marino Marelić donosi svoja razmišljanja i očekivanja: "U zadnjoj utakmici kvalifikacija još uvijek imamo šanse kvalificirati se za Europsko prvenstvo. S Cipranima smo igrali prvo kolo te tu utakmicu nisu pokazali velik otpor, no oni su divlja momčad koju ne smijemo podcijeniti. Ljeto je bilo dosta naporno i bilo je puno natjecanja, ali sigurno ćemo dati sve od sebe."

Kvalifikacije za EP za hrvatsku mušku odbojkašku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbornik je Cedric Enard.

Odbojkašice pak svoj put kvalifikacija za Europsko prvenstvo tek započinju u nedjelju, 21. kolovoza kada na domaćem terenu osječke dvorane Gradski vrt u 19 sati igraju prvu utakmicu protiv reprezentacije Farskih Otoka. Utakmica je u prijenosu na Sportskoj TV, a ulaz u dvoranu Gradski vrt besplatan je za sve posjetitelje.

"Farski Otoci su ekipa za koju se ne zna puno u odbojkaškom svijetu, no svakako se maksimalno pripremamo i ozbiljno pristupamo toj utakmici. Iskoristit ćemo je i za test koliko smo spremne. Imamo još pet utakmica u ovim kvalifikacijama, nadamo se da ćemo ih sve odraditi kako treba te se kvalificirati na EP. Nadamo se da se vidimo u što većem broju u dvorani Gradski vrt", ususret utakmici ističe reprezentativka Beta Dumančić.

Kvalifikacije za EP za hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju igraju: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

FOTO: HOS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!