Tenis

Trener druge igračice svijeta: 'Serena je ogromna stvar za ženski tenis'

Matej Kačan • srijeda, 31.08.2022.
Trener druge igračice svijeta: 'Serena je ogromna stvar za ženski tenis'
Foto: EPA

Trener druge tenisačice svijeta Anett Kontaveit, koja je ujedno sljedeća protivnica Sereni Williams na US Openu, komentirao je meč i značaj Amerikanke...

U svom vjerojatno oproštajnom turniru od igranja tenisa Serena Williams u drugom kolu ide na tešku prepreku. Estonka Anett Kontaveit druga je igračica svijeta i velika favoritkinja, ali trener Estonke ne bježi od veličine protivnice i njenog značaja za tenis.

"Nisam mogao ni dobiti ulaznicu za prvo kolo. Mislim da je ovo najveća stvar koju sam vidio u ženskom tenisu. Mislim da je to ogromno za sport i moramo se zahvaliti Sereni na svemu što je učinila, pogotovo sad kad se bliži kraj", rekao je, pa se osvrnuo na igru Amerikanke:

"Brzina udarca, servis i return su kao i na vrhuncu. Gledao sam neke druge mečeve i čini se kako se zaista popravila posljednjih tjedana. Izgleda kao da je u boljoj formi", kazao je trener.

Ipak, uz sve to poštovanje, Kontaveit će se ipak potruditi da baš ona u drugom kolu dovrši veliku karijeru.

"Za Anett smatram da samo mora izići i igrati najbolji tenis, ali isto tako mora uživati u trenutku. Bit će to veliki izazov, ali ona to želi i spremna ga je prihvatiti", kaže.

Beltz je prokomentirao i svoje dublje znanje o igri Williams.

"Dugo je skautiram. Svaki turnir na kojem igrate dobro morate skautirati Serenu jer postoji šansa da ćete se suočiti s njom u jednom trenutku. No, sjajna je stvar suočiti se sa šampionom, bit će to dobar meč", poručio je.

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!