Nogomet

Papuk nakon jedanaesteraca izbacio Pamićev Karlovac, Nedelišće na isti način Varteks

Branimir Korać • četvrtak, 01.09.2022.
Papuk nakon jedanaesteraca izbacio Pamićev Karlovac, Nedelišće na isti način Varteks
Foto: FaH

Odigrani su svi susreti pretkola SuperSport Hrvatskog kupa i poznati su sudionici prvog kola. Točni parovi bit će poznati nakon ždrijeba koji će biti održan u petak kada će prvenstveno Dinamo i Rijeka saznati protivnike...

Nedelišće je u pravoj fešti na svom travnjaku nakon izvođenja jedanaesteraca eliminirao Varteks. Bio je to vrlo zanimljiv dvoboj u kojem je bilo dosta preokreta, a na kraju je domaćin bio uspješniji. Poveo je domaćin golom Davida Juraka u 12. minuti, ali gosti su uspjeli do odlaska na odmor stići do preokreta golovima Tihomira Šoštarića. Sve do 83. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je domaćin izborio produžetak golom Marcosa. Odmah na početku produžetka Vedran Kršlak doveo je Nedelišće do prednosti, ali u 105. minuti Luka Bebek vraća Varteks. Odluka je pala s 11 metara gdje je Nedelišće bilo uspješnije.

Mladost iz Ždralova bila je prejaka za Viroviticu i glatko je slavila u gostima sa 6:0. Potpuna dominacija gostiju koji su bili bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili uz po dva gola Domagoja Colarića i Marka Guje dok su po jedan gol postigli Jan Raužan i Dorjan Franceković.

Primorac iz Biograda u gostima je bio uspješan protiv Nehaja, svladao ga je s uvjerljivih 4:0 i glatko je prošao dalje. Vrlo raspoložen je bio Vice Birkić koji je postigao tri pogotka, a jedan je dodao Karlo Torbarina.

Zanimljivo je bilo u dvoboju između Bistre i Vodica, Bistra je na kraju slavila s 2:1. Već u trećoj minuti Filip Mandić je doveo domaćina do prednosti, ali u 20. minuti Hrvoje Spahija je izjednačio. Pogodak za prolaz u 74. minuti postigao je Josip Ljubić.

Borinci su iznenadili u Bukovlju i svladali Slavonca s 2:0. Veliki rezultat za goste koji su slavili zahvaljujući golovima u završnici prvog dijela preko Marina Ležaića i Saše Šesta.

Oslabljena i pomlađena petrinjska Mladost poražena je u gostima u Cvetkovcu gdje je motivirani domaćin slavio s visokih 4:0. Hrvoje Bači postigao je dva pogotka, jedan je dodao Ivan Vrkić dok je Marko Pipalović postigao autogol. Petrinjci su od 70. minute igrali bez isključenog Mursela Smakiqija, a tri minute ranije drugi žuti karton zaradio je već Leonardo Papić.

BSK je u Bijelom Brdu s 5:1 svladao Marsoniju koja je pomogla s čak dva autogola. Karlo Begović i Josip Balentović pogađali su svoju mrežu, a jedini Marsonijin igrač koji je poslao loptu u pravu mrežu bio je Ivan Blatančić. Pogotke za domaćina još su zabili i Marc Ante Tokich, Marko Dobrijević i Marko Bjelanović.

Dubrava je u gostima bila bolja od Radnika iz Križevaca i slavila je 3:1. Na odmoru je bilo 1:1, gosti su poveli pogotkom Nikole Turanjanina, ali je izjednačio Hrvoje Mladen. U drugom dijelu Turanjanin je ipak vratio prednost na stranu gostiju, a David Žabec zabio je za konačnih 3:1.

Porečki Jadran prošao je teško gostovanje u Vukovaru i slavio je s 2:1. Domaća Vuteks Sloga povela je u 39. minuti pogotkom Igora Tunjića Lukića, ali u zadnjim trenucima prvog dijela Robert Vlizlo je izjednačio. Prolaz gostima donio je Oliver Sumić golom iz kaznenog udarca u 62. minuti.

Dramatično je bilo u Bjelovaru gdje je istoimeni domaćin 120 minuta lomio otpor Gaja iz Mača i slavio tek pogotkom u zadnjoj minuti produžetka kada je put do mreže pronašao Marko Ljevar. Od 118. minute gosti su bili bez isključenog Dine Postonjskog, ali mogu biti ponosni na svoj nastup.

Za iznenađenje se pobrinula Moslavina koja je predvođena Tihomirom Novakom slavila s 3:2 protiv Međimurja. Povela je u 28. minuti golom Luke Lončarevića da bi Međimurci napravili preokret golovima Ivana Đakovića i Petra Havojića. Ipak u zadnjih deset minuta domaćin radi novi preokret i preko Krunoslava Lilovca i Darija Dajčara odlazi do pobjede.

Sava je dva puta imala dva gola prednosti protiv Bednje, vodila je 4:2 20-ak minuta prije kraja i izgubila 6:4. U ludoj utakmici po dva gola za goste su postigli Filip Holi i Leonardo žuti, a po jedan su dodali Niko Ivančić i Dominik Božak. Dvostruki strijelac za Savu bio je Denis Plojović-Beriša, a po jednom su poentirali Luka Grofelnik i Sandro Kižlin.

Rutinski je posao odradilo Belišće koje je s 3:0 bilo bolje od BSK-a iz Buka. Dva pogotka djelo su Filipa Radovanović, a jedan Marka Gazića. Sva tri gola pala su u prvih 45 minuta.

Grobničan nije imao lagan posao u Metkoviću gdje je dugo lomio otpor domaće Neretve. Ipak je na kraju slavio s 2:0 golovima Karla Valjana i Dražena Pilčića te razočarao brojne domaće navijače.

Lagan posao imao je Solin koji je s visokih 6:1 svladao Funtanu. Vrlo brzo potvrdio je status favorita i na odmor je odnio vodstvo 3:0 golovima Luke Mamića, Dine Klarića i Nine Majdova. Majdov je dodao još jedan pogodak u drugom dijelu gdje su se priključili i Sylvanus Nimely i Karlo Vodanović. Jedini pogodak za goste postigao je Emanuel Šegon.

Papuk je u raspucavanju s 11 metara eliminirao favorizirani Karlovac. Nakon 120 minuta borbe na semaforu je i dalje bilo 0:0, a s 11 metara uspješniji su bili domaćini.

SuperSport Hrvatski kup, pretkolo:
Nedelišće - Varteks 5:4 penali, 3:3 (2:2)
Virovitica - Mladost Ždralovi 0:6
Nehaj - Primorac Biograd 0:4
Bistra - Vodice 2:1
Slavonac Bukovlje - Borinci 0:2
Tehničar Cvetkovec - Mladost Petrinja 4:0
BSK Bijelo Brdo - Marsonia 5:1
Radnik Križevci - Dubrava 1:3
Vuteks Sloga - Jadran Poreč 1:2
Bjelovar - Gaj Mače 1:0 produžetak (0:0)
Moslavina - Međimurje 3:2
Sava Strmec - Bednja 4:6
Belišće - BSK Buk 3:0
Neretva - Grobničan 0:2
Solin - Funtana 6:1
Papuk - Karlovac 4:2 jedanaesterci 0:0

SuperSport Hrvatski kup

1. pretkolo

Belišće3:0BSK Buk
Bistra2:1Vodice
Bjelovar1:0 *Gaj Mače
BSK Bijelo Brdo5:1Marsonia
Moslavina3:2Međimurje
Nedelišće8:7 **Varteks
Nehaj0:4Primorac Biograd
Neretva0:2Grobničan
Papuk4:2 **Karlovac 1919
Radnik Križevci1:3Dubrava
Sava Strmec4:6Bednja Beletinec
Slavonac0:2Borinci
Solin6:1Funtana
Tehničar4:0Mladost Petrinja
Virovitica0:6Mladost Ždralovi
Vuteks Sloga1:2Jadran Poreč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometHNLOstale lige

SuperSport Hrvatski kup

1. pretkolo

Belišće3:0BSK Buk
Bistra2:1Vodice
Bjelovar1:0 *Gaj Mače
BSK Bijelo Brdo5:1Marsonia
Moslavina3:2Međimurje
Nedelišće8:7 **Varteks
Nehaj0:4Primorac Biograd
Neretva0:2Grobničan
Papuk4:2 **Karlovac 1919
Radnik Križevci1:3Dubrava
Sava Strmec4:6Bednja Beletinec
Slavonac0:2Borinci
Solin6:1Funtana
Tehničar4:0Mladost Petrinja
Virovitica0:6Mladost Ždralovi
Vuteks Sloga1:2Jadran Poreč

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!