Košarka

Smith: 'Ne želim se zadovoljiti samo s dvije pobjede, želim pobjedu i protiv Italije i Ukrajine'

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.09.2022.
Smith: 'Ne želim se zadovoljiti samo s dvije pobjede, želim pobjedu i protiv Italije i Ukrajine'
Foto: EPA

Jaleen Smith imao je mirnu ruku s linije slobodnih bacanja kada je bilo potrebno, odradio je solidnu utakmicu i sada se okreće dvoboju protiv Italije...

Uz puno muke Hrvatska je stigla do pobjede protiv Estonije. Slavila je 73:70, a Jaleen Smith zadovoljan je što je pobjeda izvučena.

"Oni su bili brzi i energični, ali naše iskustvo je predvladalo, bila je uzbudljiva utakmica, no drago mi je da smo na kraju izvukli pobjedu", istaknuo je za HRT i dodao:

"Izbornik mi daje puno odgovornosti i puno mi je lakše kada imam toliko slobode u igri. Mogu igrati na način na koji želim igrati."

Smith je u završnici bio miran s linije slobodnih bacanja.

"Da, posljednja akcija je bila dogovorena za mene da izborim slobodna bacanja. Znao sam da želim pogoditi bacanje baš kao na treningu, publika je bila glasna, ali kada se koncentriraš, onda je to samo jedno obično slobodno bacanje."

Slijedi dvoboj protiv Italije, domaćina u Milanu i vrlo teškog protivnika.

"Italija je vrlo iskusna reprezentacija koja je već dugo na okupu. Morat ćemo biti spremni. Igraju s puno preuzimanja, imaju dosta igrača slične visine i bit će još jednom vrlo uzbudljivo."

Hrvatska je napravila velik korak prema prolazu, ali Smith želi i naredne dvije utakmice završiti s pobjedom.

"Izborili smo drugu rundu, ali ne želim se zadovoljiti samo s dvije pobjede, želim pobjedu i protiv Italije i Ukrajine kako bi u dobrom raspoloženju otišli u sljedeću rundu."

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!