Nogomet

Tuchel: 'Dinamo je momčad naviknuta na pobjede, sigurno će pokušati iskoristiti rolu autsajdera'

Matej Kačan • ponedjeljak, 05.09.2022.
Tuchel: 'Dinamo je momčad naviknuta na pobjede, sigurno će pokušati iskoristiti rolu autsajdera'
Foto: EPA

Pred novinare prije dvoboja s Dinamom u Ligi prvaka izašao je Thomas Tuchel koji je komentirao situaciju u svom kadru, ali je i dao par riječi o hrvatskom prvaku...

Trener Chelseaja Thomas Tuchel ima dvije nvosti u kadru za Dinamo. Na put nije išao Thiago Silva kao kapetan, ali tu je Pierre-Emerick Aubameyang.

"Odlučili smo da Thiago uzme pauzu od putovanja i stresa jer je igrao svaku minutu u važnim susretima. Umjesto da bude na klupi i putuje smo odlučili da odmori i oporavi se. Auba je normalno trenirao i bit će na raspolaganju ako sve danas bude u redu. Ne davajte Aubi ideje, ako zabije, siguran sam da će biti posebna proslava. Ambiciozan je, želi zaigrati i želi se dokazati. Bit ću zadovoljan ako dokaže poantu sutra. Ako se problem pojavi, neće igrati, ali dosad ih nije bilo. Mislim da nije spreman za 90 minuta i donijet ćemo odluku kako to raspodijeliti", rekao je.

Vratar Edouard Mendy bio je meta medijskih natpisa nakon dramatične završnice dvoboja s West Hamom i poništenog gola Čekićara za remi, pa su ga neki optužili i da lažira ozljedu.

"I on je na raspolaganju, nisam čuo optužbe da je glumio ozljedu. Znate što se dogodilo kad sam pričao o sucima, bilo je skupo i rekao sam na više neću komentirati. Razumijem tuđe frustracije i točku gledišta, ali neću komentirati", rekao je o tom susretu.

Svakako je jedna od glavnih tema susreta Dinama i Chelseaja, kao i poveznica tih klubova Mateo Kovačić.

"Kova je fantastičan igrač i više od svega, fantastična osoba. Užitak ga je trenirati i biti mu suigrač. Važno je da je s nama, ovo je za njega emocionalno i važno. Vratio se u svoj klub i državu za koju igra s mnogo ponosa. Napokon je u formi i sretni smo što je na terenu i spreman."

Netom prije utakmice ugovor s Chelseajem produžio je Reece James.

"Važan je igrač, potomak akademije i znate koliko je važan. Mnogo još ima učiti, njegov razvoj nije gotov i sretni smo što ćemo ga zadržati na još mnogo godina."

Još jedan komentar na West Ham i poništeni gol. Chelsea cijelu sezonu ima drame sa sucima.

"Ne znam kako pričati, a ne dobiti kaznu. Bilo je svega, crvenih kartona i čudnih odluka kroz cijelu sezonu na našim utakmicama. Razumijem odluke i diskusiju o zadnjoj utakmici, ali sretan sam što je sudac imao priliku vidjeti situaciju i donijeti odluku. Nikad neće biti utakmica bez greške, ali barem imamo osjećaj da je dobio priliku za provjeru i da je donio odluku. Nije na meni da komentiram."

Za kraj, i nekoliko riječi o Dinamu:

"Naviknuti su na pobjeđivanje i biti na vrhu. Prošli su kvalifikacije koje nikad nisu lake. Zaslužuju biti tu i siguran sam da imaju plan za odigrati tehnički i emocionalno. Sigurno imaju mnogo kvalitete, individualne prema naprijed, driblinga na krilima. Iskoristit će rolu autsajdera kako bi igrali preko svojih mogućnosti i nas zaustavili. Mi nismo sretni svojim rezultatima i igrama, ali moramo napraviti korak naprijed. Ovo je Liga prvaka, znamo kakav je izazov igrati vani prvu utakmicu, ali važno je da odigramo skromno i da ne propadnemo pod svojim očekivanjima. Moramo prihvatiti izazov i vjerovati da možemo dobiti", rekao je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!