Vodeni sportovi

Hrvatske vaterpolistice uvjerljivim porazom od Francuske završile osme u Europi

Branimir Korać • petak, 09.09.2022.
Hrvatske vaterpolistice uvjerljivim porazom od Francuske završile osme u Europi
Foto: FaH

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija upisala je poraz u susretu za osmo mjesto na Europskom prvenstvu kojem je Split domaćin...

Povijesni nastup na Europskom prvenstvu hrvatske vaterpolistice su okončale plasmanom na osmo mjesto. Hrvatska je bila domaćin i prvi put je došla do četvrtfinala, ali tamo je već bilo prejako društvo i završila je na osmom mjestu.

U susretu za sedmo mjesto protivnice su bile Francuskinje koje su i ranije bile previsoka prepreka i pretežak protivnik.

Od početka susreta sve je bilo u znaku Francuske koja je krenula snažno i na polovici treće dionice vodila je 8:1. Bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će na kraju Francuskinje slaviti.

Završilo je 13:4 čime Francuska završava na sedmom mjestu što je peto europsko prvenstvo u nizu koje je završila na ovoj poziciji.

Francusku su s po dva gola predvodile Estelle Millot, Louise Fuillet, Juliette Dhalluin, Aurelie Battu i Ema Vernoux. Po jedan pogodak za Hrvatsku postigle su Dina Lordan, Matea Skelin, Kiara Brnetić i Iva Rožić.

Europsko prvenstvo, za sedmo mjesto:
Hrvatska - Francuska 4:13

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!