Košarka

Hrvatska spremna za Finsku: 'Morat ćemo biti koncentrirani kao nijednom do sada na ovom turniru'

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 11.09.2022.
Hrvatska spremna za Finsku: 'Morat ćemo biti koncentrirani kao nijednom do sada na ovom turniru'
Foto: EPA

Finska je dužnik Hrvatskoj, ali u ovom trenutku bitnije je onpo za što se reprezentacije bore nego izravnavanje starih računa. Ulog je četvrtfinale Europskog prvenstva...

Hrvatska s početkom u 14:45 sati igra utakmicu osmine finala dugo iščekivanog Europskog prvenstva u Berlinu. S druge strane parketa nalazit će se Finska, dobro nam poznati suparnik iz prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon pet utakmica u sedam dana i dva treninga u Berlinu, što Karlo Matković očekuje od ove utakmice?

"Najprije očekujem dobru atmosferu. Došli smo ovdje s dobrom glavom, pozitivni smo, spremili smo se jako dobro, mislim da imamo dobar plan i nadamo se pobjedi. Oni su isto jaka ekipa koja dobro trči u napadu, imaju dosta šutera i bit će teško. No, ako budemo pratili plan obrane, smatram da će biti bolje i ofanzivno."

Dominik Mavra također smatra da je Hrvatska spremna: "Finska je vrlo dobra momčad koja igra pravu, modernu košarku s puno tranzicije, puno pick&popa, puno ranih napadanja preko pick&rolla i tu se moramo prilagoditi. Uglavnom su to kod njih niske petorke na terenu, dosta smo ih gledali, dobro smo iskoristili ova dva dana. Mislim da ćemo biti spremni, probati odigrati dobru utakmicu i tražiti prolaz dalje."

Uglavnom se priča o Lauriju Markkanenu koji je nedavno prešao u Utah Jazz, no finska reprezentacija nije samo Lauri?

"On ima daleko najveće ovlasti, ali kod njih uvijek pet igrača sudjeluje, uvijek se kreće i baš su nezgodni. Igraju brzo i morat ćemo biti koncentrirani kao nijednom do sada na ovom turniru."

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!