Nogomet

Bayern kaznio Barcelonine promašaje, drugi poraz za Tudora

Matej Kačan • utorak, 13.09.2022.
Bayern kaznio Barcelonine promašaje, drugi poraz za Tudora
Foto: EPA

Druge utakmice dana u skupinam C i D donijele su pobjedu Bayerna u velikom dvoboju protiv Barcelone, kao i drugi poraz za Igora Tudora u Ligi prvaka...

Bayern München - Barcelona 2:0

Nije dobro prošao povratak Roberta Lewandowskog na Allianz Arenu. Sjajni Poljak igrao je protiv svog bivšeg kluba, ali propustio je neke prilike za koje je Barca kažnjena, a Bayern je s 2:0 zadržao maksimalan učinak u Ligi prvaka.

Katalonci su u susret krenuli mnogo bolje. Praktički u prvih pola sata postoji samo jedna momčad na terenu pa se nižu prilike ispred gola Manuela Neuera.

Redali su se pokušajima Pedri, Robert Lewandowski više puta, Raphinha, Dembele, ali sve Neuer odbija ili odlazi kraj gola, a Bayern se javio tek pokušajem Sabitzera u 31. volejem.

I u drugi dio nakon prvog bez pogodaka bolje je krenula Barcelona jakim udarcem Raphinhe s ruba 16 metara koji je opet neprecizan, ali činilo se da gol gostiju visi u zraku.

I nakon svega toga, Bayern je poveo. Goretzka je potegnuo iz daljine, Ter Stegen odbio u korner iz kojeg Lucas Hernandez ostaje neobjašnjivo sam na petercu i lako pogađa.

Nedugo nakon toga došao je i drugi dio nokauta u četiri minute. Dugi napad Bavaraca okončali su Musiala prodorom i dodavanjem te Leroy Sane koji je dovršio dugi trk, prodor i lako zabio kraj Ter Stegena.

Morala je Barcelona po gol i smanjenje zaostatka i skoro do toga dolazi kad su Pedri i Lewandowski odigrali sjajan dupli pas, ali udarac mladog veznjaka odsjeda na vratnici.

Ponestalo je Barceloni snage do kraja, Bayern se sigurno obranio i stigao je do šestog boda u Ligi prvaka nakon dva teška ispita. Barcelona je na tri boda nakon prvog poraza sezone te dijeli bodovni učinak s Interom.

Josip Stanišić ostao je na klupi domaćina.

Marseille - Eintracht Frankfurt 0:1

Premda je imao mnogo toga dobrog za pokazati nakon sjajnog ulaska u sezonu u Ligue 1 i dobrog otpora Tottenhamu do crvenog kartona, Igor Tudor i dalje je bez bodova u Ligi prvaka.

Tudor je na svom Velodromeu poražen od uzdrmanog Eintrachta Kristijana Jakića, i to minimalno jednim pogotkom pa je ostao na dnu tablice skupine D bez bodova i iza Tottenhama i Eintrachta s po tri.

Nije se mnogo toga imalo za vidjeti u početku, tek jedan pokušaj Suareza za domaće u 12. minuti i igralo se podjednako do negdje 20. minute kad Eintracht počinje preuzimati konce igre, a to ga uskoro i nagrađuje.

Igrala se 43. minuta kad je Eintracht uzeo jednu loptu na 30 metara od gola, prva lopta u prostor za napadače Nijemaca nije prošla, ali se u pokušaju čišćenja samo odbila do Jespera Lindstroma koji lako zabija s nekih sedam metara.

S 1:0 se otišlo i na poluvrijeme, a mogao je uskoro Lindstrom i do drugog gola. U 54. opalio je iz kaznenog prostora, a lopta se odbija od Lopezovih rukavica pa u gredu i Marseille se spasio većeg minusa.

Nije nakon toga Tudor imao što za čekati pa je još više napao, ali Rongier i Luis Suarez nemaju sreće jer vrata čuva sjajni Kevin Trapp.

Uto je stigao i drugi gol, zabio je Kamada, ali Marseille je zadržao nadu jer pogodak iz 80. minute ne vrijedi zbog zaleđa te je poništen nakon VAR provjere.

Jakić je za Eintracht igrao do 79. minute, Hrvoje Smolčić ostao je na klupi.

FOTO: EPA/Ronald Wittek

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Viktoria Plzeň0:2Inter
Bayern2:0Barcelona
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Viktoria Plzeň0:2Inter
Bayern2:0Barcelona
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!