Nogomet

Pioli: 'Mogli smo i bolje, svakako ne primiti gol od Dinama'

Matej Kačan • četvrtak, 15.09.2022.
Pioli: 'Mogli smo i bolje, svakako ne primiti gol od Dinama'
Foto: EPA

Trener Milana Stefano Pioli osvrnuo se na pobjedu Milana nad Dinamom, prvu Milanovu na San Siru u Ligi prvaka nakon devet godina te je rekao da je moglo biti i bolje...

Nogometaši Milana nakon devet godina ostvarili su prvu domaću pobjedu u Ligi prvaka. Nesretnik koji je taj dugi niz prekinuo bio je Dinamo, a susret je prokomentirao trener Talijana Stefano Pioli.

"To je ogroman korak naprijed. Rekao sam svojim igračima da uz svu kvalitetu koju posjeduju još imamo upisati prvu pobjedu kod kuće u Ligi prvaka. Mislim da su to zaslužili i igrači i navijači. Možemo još i bolje, igrati preciznije i više zabijati. No, igramo mnogo i nešto se mora i primiti."

Trener Milana usporedio je i kvalitetu natjecanja u Serie A i Ligi prvaka te je ustvrdio da su slične.

"Nema mnogo razlike, utakmice ovise o nama u oba natjecanja. Moramo povisiti svoju razinu, ali ako na visokoj razini budemo igrali s našim koncptima, onda možemo pobjeđivati i u Serie A i u Ligi prvaka. Ne smijemo misliti da u Ligi prvaka trebamo nešto iznimno za pobjedu. Naravno da je razinaa visoka, ali tako će biti i u nedjelju", kaže Pioli.

Dinamu je najviše naudio Rafael Leao koji je bio stalna opasnost, izborio je penal i asistirao.

"Pripremili smo neka rješenja s Brahimom i Tonalijem između linija i izoliranjem Rafe, to je bilo dobro. Znam njegove kvalitete pa uvijek očekujem mnogo."

Pioli također očekuje bolji Milan.

"Apsolutno se možemo popraviti. Ova utakmica je i dokaz tome, mogli smo bolje, zabiti još par pogodaka i svakako ne primiti gol od Dinama. Lijepo je sanjati, ali treba sanjati noću i raditi danju kako bi ostvarili snove", pjesnički je zaključio.

FOTO: EPA/Roberto Bregani

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!