Nogomet

[VIDEO] Majer u odličnoj predstavi zabio Fenerbahčeu, ali u drugom dijelu izašao zbog ozljede

Branimir Korać • četvrtak, 15.09.2022.
[VIDEO] Majer u odličnoj predstavi zabio Fenerbahčeu, ali u drugom dijelu izašao zbog ozljede
Foto: EPA

Na rasporedu su susreti drugog kola Europske lige, a od hrvatskih igrača posebno raspoložen bio je Lovro Majer...

Lovro Majer odradio je odličnu utakmicu protiv Fenerbahčea, ali na kraju se ozlijedio i ostaje nada kako je riječ o lakšem problemu.

Rennes nije uspio slaviti iako je vodio 2:0 golovima Terriera i Majera. Hrvatski reprezentativac do pogotka je došao nakon što ga je odlično proigrao Terrier, sjurio se prema golu, prošao i vratara te pogodio u praznu mrežu.

Gosti su smanjili preko Kahvecija, a nakon što su domaćini napravili promjene, ostali su u 83. minuti bez isključenog Hamarija Traorea što je Fenerbahče u kaotičnoj završnici kaznio> Zaradio je kazneni udarac koji je Enner Valencia pretvorio u pogodak za 2:2.

Majerov pogodak pogledajte OVDJE.

Olympiakos je u problemima već nakon dva kola. Grci su upisali dva poraza, drugi kod kuće s uvjerljivih 3:0 protiv Freiburga koji je uzeo svih šest bodova zasad.

Junak gostiju bio je dvostruki strijelac Michael Gregoritsch dok je jedan pogodak dodao Nicolas Hofler. Pobjedi gostiju nema zamjerke, bili su dosta bolji protivnik i zasluženo uzeli bodove. Šime Vrsaljko igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Španjolac Pipa.

Lazio je teško stradao u gostima u Danskoj kod Midtjyllanda kojem će ova pobjeda puno značiti nakon dosta neuvjerljivog početka sezone. Danci su u 14 službenih utakmica ove sezone upisali smo dvije pobjede i pod hitno im je trebao dobar rezultat.

Lazio je u dobrom raspoloženju doputovao u Dansku, ali ono je pokvareno sredinom prvog dijela kada su Paulinho i Kaba odveli domaćina na 2:0. Vrlo brzo u drugom dijelu Evander je povisio na 3:0 da bi u 57. minuti Sergej Milinković-Savić smanjio zaostatak. Međutim nije to spasilo Rimljane, Isaksen i Sviatchenko, postavili su konačnih 5:1.

Embed from Getty Images

Crvena zvezda upisala je i drugi poraz, ovaj put u gostima kod Trabzonspora s 2:1. Domaćin je načeo mrežu Beograđana u 16. minuti pogotkom legendarnog Slovaka Mareka Hamšika, a put prema pobjedi potpuno je otvoren kada je drugi žuti karton zaradio Kings Kangwa. Vrlo brzo Trabzonspor je povisio prednost preko Trezegueta, a Zvezda je do kraja samo smanjila na konačnih 2:1 preko Veljka Nikolića u 89. minuti.

Embed from Getty Images

Ciparska Omonia dosta je namučila u San Sebastianu Real Sociedad, ali je na kraju ipak poražena 2:1. Gosti su rano ostali bez ozlijeđenog veznjaka Cassame što je malo poremetilo način igre i domaćin je stigao do vodstva nakon pola sata igre preko Andera Guevare. U drugom dijelu domaćin je čuvao prednost, Omonia je teško dolazila do prilika, ali jednu je ipak iskoristila, u 72. minuti Bruno je izjednačio na 1:1. Stavilo je to domaćina u probleme, ali u 80. minuiti Real Sociedad preko Alexandera Sorlotha ipak dolazi do pobjede.

Embed from Getty Images

Stjepan Tomas sa Šerifom nije stigao do iznenađenja protiv Manchester Uniteda. Englezi su sve riješili u prvom poluvremenu, domaćin se pokušavao vratiti, ali nije išlo. Jadon Sancho doveo je United u vodstvo, a prednost je povisio prvim ovosezonskim pogotkom Cristiano Ronaldo koji je pogodio s 11 metara.

Embed from Getty Images

Qarabag je odigrao odličnu utakmicu u Bakuu protiv Nantes i upisao je pobjedu 3:0. Sva tri pogotka stigla su u drugom poluvremenu kada su Owusu, Abdellah Zoubir i Marko Janković potopili Francuze.

Embed from Getty Images

Za iznenađenje se pobrinuo Ferencvaros koji je u gostima bio bolji od Monaca s 1:0. Odluka je pala u 79. minuti kada Balint Vecsei lijepim udarcem šalje loptu u mrežu i donosi pobjedu Mađarima.

Embed from Getty Images

Pravu katastrofu upisao je Sturm koji je gostovao u Rotterdamu i izgubio s visokih 6:0. Feyenoord je jako dobro koristio svoje prilike i uz dva gola Iranca Jahanbakhsha te po jednim Davida Hancka, Danila, Santiaga Gimeneza i Oussame Idrissija dolazi do visoke pobjede. Alois Dominik Oroz kod gostiju je odradio drugo poluvrijeme.

Embed from Getty Images

Betis je u vrlo zanimljivom dvoboju slavio protiv Ludogoreca 3:2. Bugari su prijetili, odigrali dobru utakmicu, ali Betis je ipak zasluženo slavio golovima Luiza Henriquea, Joaquina i Sergija Canalesa dok su za goste pogotke postigli Kiril Despodov i Rick.

Embed from Getty Images

Kijevski Dynamo poražen je u Krakowu od AEK-a Larnake s minimalnih 1:0. Ciprani su tako stigli do prve pobjede dok je Dynamo ostao na dnu bez bodova. Pogodak odluke postigao je već u osmoj minuti bivši igrač Hajduka i Osijeka Adam Gyurcso koji je pogodio iz slobodnog udarca.

Bodo/Glimt bio je bolji od Züricha s 2:1 i na kraju uzeo zasluženo bodove. Norvežani su bili kao i protiv Dinama vrlo otvoreni, tražili pogotke, a do njih su došli početkom drugog dijela. Prvo je Ole Selnaes poslao loptu u svoju mrežu, a onda je na 2:0 povisio Hugo Vetlesen. Zürich je u završnici susreta tek smanjio na 2:1 pogotkom Avdijaja. Ivan Santini ušao je u igru u 82. minuti umjesto Tosina Aiyeguna.

Roma je imala vrlo lagan posao protiv HJK Helsinkija i svladala ga je s glatkih 3:0. Miro Tenho u 14. minuti zaradio je isključenje i tu je Helsinki dodatno ušao u probleme. Pritisak Rome bio je snažan, u prvom poluvremenu ipak nije došla do pogotka, ali u prvih pet minuta drugog dijela Paulo Dybala i Lorenzo Pellegrini zabijaju za 2:0 dok je točku na i stavio u 68. minuti Andrea Belotti.

Embed from Getty Images

Europska liga, drugo kolo:
Olympiakos - Freiburg 0:3
Midtjylland - Lazio 5:1
Trabzonspor - Crvena zvezda 2:1
Real Sociedad - Omonia 2:1
Šerif - Manchester United 0:2
Qarabag - Nantes 3:0
Monaco - Ferencvaros 0:1
Feyenoord - Sturm 6:0
Rennes - Fenerbahce 2:2
Real Betis - Ludogorec 3:2
Dynamo Kijev - AEK Larnaka 0:1
Bodo/Glimt - Zürich 2:1
Roma - HJK Helsinki 3:0¨
Royale Union SG - Malmö 3:2
Braga - Union Berlin 1:0

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bodo/Glimt2:1Zürich
Arsenal1:0PSV Eindhoven
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bodo/Glimt2:1Zürich
Arsenal1:0PSV Eindhoven
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!