Tenis

Pavić: 'Bilo mi je drago što su Šveđani na kraju promijenili par'

Mihaela Bradovski • petak, 16.09.2022.
Pavić: 'Bilo mi je drago što su Šveđani na kraju promijenili par'
Foto: EPA

Hrvatski par Nikola Mektić i Mate Pavić upisao je pobjedu u dva seta protiv braće Ymer čime su osigurali Hrvatskoj prvu pobjedu u Bologni.

Šveđani su probali igrati na kartu iznenađenja i umjesto najavljenog Goranssona poslali su na teren braću Ymer, ali nije pomoglo. Bili su Hrvati spremni i za to.

"I nije bilo tako neočekivano. Mekta i izbornik su komentirali prije meča da bi se to moglo dogoditi, ja sam jedini rekao da se neće, ali se ipak dogodilo, promijenili su par u zadnji tren. Volim kada to naprave, posebno nakon dugog meča singla, tako da mi je u jednu ruku bilo drago da su to napravili. Sve u svemu, bio je težak meč, dobro su počeli, imali su break prvi set. No uspjeli smo ga odmah vratiti i do kraja meča smo bili bolji", kaže Mate Pavić.

Pobjeda protiv braće Ymer burno je proslavljena na terenu.

"Volimo ovo natjecanje, fora nam je ekipa, dobro se osjećamo, dobro se zabavljamo i htjeli smo si dati šansu da smo u subotu još na životu. Ovako smo sada motivirani i jedva čekamo nastavak", ističe Nikola Mektić.

Raspletom protiv Švedske bio je vrlo zadovoljan izbornik Vedran Martić.

"Zadovoljan sam. Nije se bilo lako vratiti nakon poraza od Italije. Momci su pokazali karakter, borili su se kao lavovi, prošli smo dalje i sada čekamo Argentinu."

FOTO: EPA/ELISABETTA BARACCHI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!