Tenis

Gojo i Ćorić protiv Baeza i Cerundola traže vizu za Malagu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 17.09.2022.
Gojo i Ćorić protiv Baeza i Cerundola traže vizu za Malagu

Hrvatska mora do pobjede protiv Argentine, a potvrđeno je kako kreće Borna Gojo protiv Sebastiana Baeza dok će nakon njih igrati Ćorić i Cerundolo...

Borna Gojo protiv Sebastiana Baeza te Borna Ćorić protiv Francisca Cerundola – tako su prijavili igrače izbornici hrvatske i argentinske reprezentacije uoči međusobnog susreta u subotu (početak u 15 sati) na turniru Davis Cupa.

Bit će to za oba sastava posljednji okršaj u Bologni, u koji ulaze s omjerom 1-1 (Hrvatska), odnosno 0-2. I jedna i druga reprezentacija su izgubile od Italije, a naša momčad je, za razliku od argentinske, bila uspješnija u srazu za Švedskom.

Za meč parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske, te Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos i s argentinske strane.

Za prolaz u četvrtfinale u Malagi Hrvatska mora pobijediti Argentinu, jer ako se nakon nedjeljnog susreta Italije i Švedske čak i zatvori krug tri reprezentacije s omjerom 1-2 naša reprezentacija neće moći dohvatiti drugu poziciju (ne gleda se omjer samo reprezentacija iz tog kruga, nego ukupan postotak osvojenih mečeva).

No čak ni pobjeda nad Argentinom nije jamstvo za prolaz, jer će i tada Hrvatska ovisiti o ishodu u okršaju Italije i Švedske. Pobijedi li, naime, Švedska tada će tri reprezentacije imati omjer 2-1, a u tom će slučaju u Malagu otići Talijani i Šveđani.

Italija je već osigurala prolaz, samo je pitanje s koje pozicije – bude li prva, ići će na drugoplasiranog iz skupine D (poraženi iz okršaja SAD – Nizozemska), a ako bude druga (što je pozicija kojoj se nadaju naši tenisači) igrat će s prvoplasiranim iz skupine B (kandidati su Španjolska, Kanada i Srbija).

Foto: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!