Vodeni sportovi

Braća Sinković ipak bez odličja, sjajni Francuzi odnijeli zlato

Branimir Korać • nedjelja, 25.09.2022.
Braća Sinković ipak bez odličja, sjajni Francuzi odnijeli zlato
Foto: EPA

Braća Sinković ipak nisu uspjela doći do odličja u finalu dvojca na pariće na Svjetskom prvenstvu. Sinkovići su završili na četvrtom mjestu, a zlato su odnijeli sjajni Francuzi...

Nedodirljivi Sinkovići ovaj put ipak su ostali bez odličja. Neki su bili u boljoj formi, pogodili su odličnu utrku, a Valent i Martin Sinković ovaj put ostali su bez odličja.

Gotovo nemoguće je stalno pobjeđivati, već u polufinalu Francuzi su bili puno brži, a nije se puno toga promijenilo u finalu.

Od početka utrke Francuzi su počeli odmicati, stvorili su veliku razliku, a problem je bio što su i Australci i Španjolci otišli naprijed i Sinkovići nisu uspjeli uhvatiti priključak.

Niti u završnih 500 metara nisu se približili, Španjolci su posebno digli ritam, čak su se počeli približavati i Francuzima te je bilo jasno kako ovaj put od odličja neće biti ništa.

Jedno lošije natjecanje ne mijenja činjenicu da su Sinkovići elita svjetskog veslanja i najveći kandidati za prvo mjesto na svakom natjecanju.

Ovaj put moguće je da forma nije pogođena najbolje, ostali su došli u idealnom stanju i dogodio se poraz. Ovaj poraz može biti samo motiv više da se vrate tamo gdje im je mjesto.

Svjetsko prvenstvo, dvojac na pariće:
1. Francuska 6:09.34
2. Španjolska 6:10.52
3. Australija 6:11.92
4. Hrvatska 6:14.99
5. Moldavija 6:23.20
6. Grčka 6:32.78

FOTO: EPA/PHILIPP SCHMIDLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!