Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice poražene i od Južne Koreje te bez pobjede napuštaju SP

Sportnet, Branimir Korać • subota, 01.10.2022.
Hrvatske odbojkašice poražene i od Južne Koreje te bez pobjede napuštaju SP

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske poražena je i u posljednjem susretu skupine B u Gdanjsku, na SP-u od izabrane vrste Južne Koreje sa 1:3 (21:25, 29:27, 25:27, 23:25), završivši tako na posljednjem šestom mjestu u skupini bez pobjede i sa skorom setova -15.

Bio je to susret ekipa koje napuštaju SP i ne odlaze u drugi krug. Utakmica koje je vrlo lako mogla otići i u peti set, a u kojoj su isto tako mogle slaviti i naše odbojkašice. No, veliki broj neforsiranih pogrešaka, čak 31 prema 20 suparnica, te njihov odličan servis, 12 aseva prema četiri hrvatske selekcije, presudili su krajnjeg pobjednika. Hrvatska je pak imala veći broj poena u napadu (68 prema 53 Koreje) i bila tek nešto slabija u bloku (šest poena Hrvatska, osam Koreja).

Nakon što su dobile prvi set sa 25:21 vodeći gotovo cijelo vrijeme, Korejkama su se Hrvatice puno ozbiljnije suprostavile u nastavku susreta. Povele su 3:0 u drugom, no nisu se uspjele značajnije rezultatski odlijepiti pa do kraja gledamo izjednačen set prepun obrata na obje strane, te poenima koji su padali u serijama. Na kraju su spretnije bile Hrvatice i osvojile taj set na razliku 29:27, reliziravši svoju petu set loptu za izjednačenje od 1-1 u setovima.

Nastavak susreta vrlo sličan drugom setu, oba su završila na razliku, ali na našu žalost, oba su otišla na protivničku stranu, iako je moglo i drugačije završiti.

Samanta Fabris s 19 poena ponovno najučinkovitija u našim redovima, uz nju obje srednje blokerice, Božana Butigan sa 17 i Martina Šamadan sa 15 poena. Laura Miloš dodala je 10, Lucija Mlinar 9, Natalija Tomić 4, Mika Grbavica 2 te po 1 poen Dijana Karatović i Lea Deak.

Na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku su igrale: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

FOTO: FIVB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!