Nogomet

Užas u Indoneziji: Više od 170 poginulih navijača u stampedu nakon bačenog suzavca

Branimir Korać • nedjelja, 02.10.2022.
Užas u Indoneziji: Više od 170 poginulih navijača u stampedu nakon bačenog suzavca

Stravična vijest dolazi iz Indonezije gdje je život izgubilo više od 170 ljudi u stampedu nakon dvoboja tamošnjeg prvenstva između Areme FC i Persebaye Surabaye...

Broj poginulih u stravičnom stampedu u Indoneziji raste i prema posljednjim informacijama 174 osobe izgubile su život nakon dvoboja između Areme FC i Persebaye Surabaye.

Persebaya je u gostima došla do pobjede 3:2, a nakon susreta domaći navijači spustili su se na travnjak nakon čega je reagirala policija i aktivirala suzavac.

Navijači su se razbježali s travnjaka, krenuli su sa stadiona i veliki broj njih život je izgubilo zbog gušenja i nedostatka kisika.

Lokalna policija objavila je kako je došlo do napada na službene osobe, da su uništeni policijski automobili, a među poginulima su i dva policajca.

Kapacitet stadiona iznosi 38 tisuća gledatelja, a prema nekim tvrdnjama na tribinama ih je bilo gotovo četiri tisuće više od dozvoljenog kapaciteta.

Indonezijsko prvenstvu je prekinuto i neće biti nastavljeno do završetka istrage. Ovo je jedna od najtežih nesreća u povijesti nogometa, a strahuje se kako broj žrtava nije konačan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!