Ostali sportovi

Dominacija Azijaca: Nijemci jedini od ostatka svijeta u borbi za odličja na SP-u u stolnom tenisu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2022.
Dominacija Azijaca: Nijemci jedini od ostatka svijeta u borbi za odličja na SP-u u stolnom tenisu
Foto: EPA

Stolnotenisačice Kine i Japana borit će se za naslov svjetskih prvakinja na SP-u kojem je domaćin kineski Changdu, a obje su reprezentacije plasman u finale izborile uvjerljivim polufinalnim pobjedama.

Kina je s 3:0 bila bolja od Tajvana, a domaće stolnotenisačice pritom nisu izgubile ni set. Japanke su s 3:0 bile bolje od Njemica, ali su dva meča odlučena tek u petom setu.

Subotnji finalni obračun na rasporedu je od 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kineskinje će se boriti za svoj peti uzastopni naslov svjetskih ekipnih prvakinja, koji su ukupno osvojile već 21 put.

Japanke su osam puta osvajale svjetski naslov, ali posljednji put im je to uspjelo 1971. Na posljednja tri izdanja svjetskih ekipnih prvenstava bile su svjetske doprvakinje.

U muškoj konkurenciji su poznati polufinalni parovi, a za mjesto u finalu će igrati Kina - Japan i Južna Koreja - Njemačka.

Kinezi su u četvrtfinalu s 3:0 bili bolji od Šveđana. Reprezentacija Japana je s 3:1 bila bolja od izabrane vrste Portugala. Južnokorejski stolnotenisači su s 3:1 slavili protiv reprezentacije Hong Konga, dok su u najneizvjesnijem četvrtfinalnom dvoboju Nijemci s 3:2 svladali Francuze. Francuska reprezentacija je povela s 2:0, ali su do kraja meča pobjednici u osmini finala nad Hrvatskom suparnicima prepustili još samo dva seta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!