Rukomet

Lokomotiva na najtežem gostovanju: 'Györ u punom sastavu jači je i od norveške reprezentacije'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 08.10.2022.
Lokomotiva na najtežem gostovanju: 'Györ u punom sastavu jači je i od norveške reprezentacije'

Nastavlja se rukometna Liga prvakinja, a Lokomotiva će biti na najtežem ispitu, gostuje kod mađarskog prvaka Györa, jedne od najjačih ekipa u Europi...

Rukometašice Lokomotive u četvrtom kolu Lige prvakinja gostuju u Mađarskoj kod peterostrukih prvakinja Europe Győri Audi ETO KC. Utakmica se igra u nedjelju 9. rujna u 16 sati uz izravni televizijski prijenos na Arena Sport 2.

Stela Posavec svjesna je težine posla koji očekuje rukometašice hrvatskih prvakinja.

"Svi znamo da je Györi jedna od najjačih ako ne i najjača ekipa u Europi, s vrhunskim igračicama na svim pozicijama. Protiv takve vrhunske kvalitete mi moramo dati najbolje od sebe. Možemo, za početak, igrati borbeno u obrani da ne primamo lake pogotke, moramo se brzo vraćati u obranu da spriječimo njihove kontre. Moramo igrati organizirani dugi napad, pokušati smanjiti broj tehničkih pogrešaka i igrati svoju igru."

Trener Nenad Šoštarić vjeruje kako Lokomotiva iz tog susreta može puno toga naučiti.

"Györi je, kada je u punom sastavu, jači i od norveške reprezentacije. Na takvim se utakmicama može najviše naučiti, na takvim utakmicama odrastaš i počinješ malo više razmišljati o rukometu. Da bi se došlo do te razine, treba se jako puno raditi. Utakmica u kojoj igrate protiv najboljih igračica na svijetu je za nas veliki izazov. Protiv njih u obrani moraš biti agresivan. Ako si premekan proći će kroz tebe, a ako se ne vraćaš u obranu protrčat će pored tebe. Moraš spojiti sve segmente rukometne igre da bi odigrao dobro protiv njih. U prošlom kolu to je uspio Metz koji je također vrhunska ekipa i pobijedio ih je. Očito im je jako nedostajala Stine Oftedal. Moramo, dakle, protiv njih prije svega razmišljati u igri i dati sve od sebe na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!