Nogomet

Angelovski: 'Rijeku respektiramo, ali do pred početak utakmice. Cilj su sva tri boda'

Mihaela Bradovski • subota, 08.10.2022.
Angelovski: 'Rijeku respektiramo, ali do pred početak utakmice. Cilj su sva tri boda'
Foto: FaH

U 12. kolu SuperSport HNL-a Gorica dočekuje na svom travnjaku Rijeku i tražit će sva tri boda. Goričani se polako dižu i izgledaju sve bliže onome kako želi Igor Angelovski...

Trener Gorice Igor Angelovski bio je zadovoljan nakon susreta u Šibeniku što je njegova momčad prekinula niz poraza, ali žalio je za sva tri boda do kojih je mogla doći.

"Naravno da smo svi čekali taj pozitivan rezultat. Žao mi je što nisu osvojena sva tri boda jer smatram da smo zbog svega što se događalo tijekom susreta to zaslužili. Osvojili smo bod, ali on nam ništa ne znači ako ga ne potvrdimo protiv Rijeke. Znači nam psihološku stabilnost, da igrači vide da je ono što radimo ispravno, da smo na dobrom putu, ali nadam se da u nedjelju s istom tako dobrom igrom možemo konačno do sva tri boda."

I susret u Šibeniku ostavio je tragove pa tako neće biti nekih igrača u konkurenciji za nastup.

Dominik Prokop

"Veliki susret za nas, ali držim da se ne smijemo toliko fokusirati na pozicije na ljestvici. Želimo igrati kao da je u pitanju svaka druga utakmica i siguran sam da ako ponovimo ono što smo pokazali u zadnjoj utakmici i što smo pokazivali ovoga tjedna na treninzima, da možemo do pobjede. Spremni smo za borbu od prve do zadnje minute, odlično smo trenirali, dat ćemo sve od sebe."

"Igrao sam već protiv Rijeke, imamo dobra sjećanja na taj susret, ali to se sada apsolutno ne računa. Želim pomoći ekipi kao i tada, da uzmemo tri boda i možda započnemo i seriju pobjeda."

"Rijetko kada sam zadovoljan s odigranim jer uvijek želim više i znam da mogu više. Nisam zadovoljan jer bih trebao biti više uključen u igru, ali s obzirom da mi je ovo bila prva utakmica nakon dugo vremena, bilo je ok. Spreman sam. Svakog dana se osjećam sve bolje i blizu sam tome da sam na sto posto. Nadam se da ću to pokazati na terenu."

"Problemi su sastavni dio našeg posla. Imali smo ih i prije susreta sa Šibenikom, ali oni igrači koji su zamijenili izostale odradili su odličan posao. Očekujem da opet momčad bude na nivou, oni koji će dobiti priliku će dati maksimum, u to ne sumnjam. Imamo dovoljno kvalitete za to. Žao mi je što smo ostali bez igrača kao što su Pršir, Mitrović, Julardžija, ali oni koji su u konkurenciji su vrijedno trenirali, vjerujem u sve njih i da imamo rješenja na svakoj poziciji. Nemam zašto tražiti alibi, imam dovoljno igrača koji su kvalitetni, koji će se bez problema staviti u službu momčadi."

Remi s Rijekom ne bi ga zadovoljio, Angelovski traži pobjedu.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Nikad ne gledam na tradicije već se pripremam za svaku iduću utakmicu. Čeka nas Rijeka, jedan od najvećih hrvatskih klubova, to respektiramo, ali do pred početak utakmice. Kada krene utakmice, ulazimo s punom vjerom u sebe i s ciljem da osvojimo sva tri boda."

Susret u Šibeniku je u neku ruku pokazatelj kako bi Gorica trebala igrati.

"Susret u Šibeniku je ono čemu težimo, dobar put prema kojem idemo, ali i protiv Dinama smo igrali kvalitetno. Protiv Osijeka uvjeti na terenu nisu dozvolili da igramo kako smo planirali. U Šibeniku smo stvorili i dovoljan broj prilika, posebno u tom prvom poluvremenu u kojem smo i trebali riješiti pitanje pobjednika. Ali uvijek tražim od svojih igrača da igraju sve bolje i bolje, da se ne zadovolje onim što su već odigrali. Svaka utakmica je dokazivanje, a posebno u ovom situaciji."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!