Rukomet

Karačić: 'Grčka je jako ozbiljna reprezentacija, gledao sam je, moramo je dobro proanalizirati'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.10.2022.
Karačić: 'Grčka je jako ozbiljna reprezentacija, gledao sam je, moramo je dobro proanalizirati'
Foto: FaH

Pred hrvatskim rukometašima su prve dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. U srijedu protiv Grčke i u nedjelju protiv Belgije...

Igor Karačić upozorava kako ovo razdoblje treba iskoristiti na što bolji način jer će dobro doći i u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

"Čekaju nas dvije zanimljive utakmice za koje se nadam da će biti dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo koje nam slijedi. Moramo biti na nivou, odraditi ovo na 100 posto, pobjeđivati i uigrati se kako bi što spremniji dočekali ovo Prvenstvo. Nećemo imati puno vremena prije Prvenstva tako da moramo iskoristiti svaki trenutak da bi stvorili neku koheziju, dobra atmosferica je uvijek tu i samo hrabrim koracima naprijed."

Prvi protivnik u sklopu kvalifikacija bit će već u srijedu od 18 sati u Varaždinu Grčka koja se ne smije podcijeniti.

"Jako ozbiljna reprezentacija, gledao sam je u zadnje dvije utakmice protiv Crne Gore i stvarno sam se oduševio. U Crnoj Gori su igrali jako dobro zadnjih pet minuta gdje je domaćin prelomio tu utakmicu. Morat ćemo ih jako dobro proanalizirati, stvarno prijete sa svih pozicija, nije da su u pitanju samo jedan-dva igrača. Moramo se u ova dva dana pripremiti koliko god možemo i shvatiti ih maksimalno ozbiljno."

Karačić dodaje kako igrači dobivaju materijale koje šalje izbornik, no drugačije je kada se sve to stavi na teren.

"Dobijemo od izbornika svako malo videomaterijale tako da znamo što nam je raditi, ali sve je to drugačije dok ne staneš na teren, dok ne uzmeš loptu i zaigraš s dečkima. Moram priznati da je ovo dosad jedna od težih polusezona, ne samo za mene i Kielce nego i za sve suigrače. Raspored je pretrpan, ali uspjelo se ubaciti ovo razdoblje za reprezentaciju."

"Bilo gdje da igramo u Hrvatskoj dvorana je puna, rukomet je u Hrvatskoj vrlo praćen. Siguran sam da će dvorana biti puna i ovaj put i da ćemo donijeti radosti našim navijačima."

Njemu osobno ovo je možda i najteža polusezona u karijeri.

"Odmah nakon reprezentacije očekuje nas tjedan dana Super Globea, zatim odmah iz saudijske Arabije letimo izravno za Celje, nekako nam se poklopilo da uglavnom igramo u gostima tako da stvarno imamo težak raspored. I u Ligi prvaka imamo tešku grupu u kojoj svaka ekipa može pretendirati na Final Four. Mogu reći da mi je ovo jedna od najtežih polusezona, ali srećom imamo veliki kadar."

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!