Ostali sportovi

Ribola Kaštela dočekuje Mursu, kreće i prvenstvo odbojkašica

Sportnet • petak, 14.10.2022.
Ribola Kaštela dočekuje Mursu, kreće i prvenstvo odbojkašica

Hrvatski odbojkaški klubovi već su odradili dva prvenstvena kola u muškoj konkurenciji dok ovog vikenda s prvenstvom kreću i odbojkašice...

Ivan Rančić, bivši izbornik hrvatske reprezentacije i dugogodišnji trener Ribola Kaštela, jednog od naših najboljih odbojkaških klubova, stručnjak koji odbojku živi 24 sata na dan, ovako je uoči 3. kola Superlige predvidio ishode:

RIBOLA KAŠTELA – MURSA OSIJEK, petak, 14. listopada u 17.30 sati – Ovo je definitivno derbi kola koji direktno prenosi SPTV, susret momčadi koje su se i lani borile za vrh. Obzirom na pojačanja, na dva odlična brazilska igrača i iskusnog Ukrajinca, mislim da je Mursa favorit u ovom susretu. No, mi igramo doma i sigurno se nećemo predati. I mi smo napravili dosta promjena unutar momčadi, između ostalih imamo i novog organizatora igre, a žao nam je što zbog nekih okolnosti koje nam nisu išle na ruku nismo mogli realizirati već potpisana tri mlada ukrajinska igrača. Naš je cilj u ovoj sezoni biti među tri prvoplasirane momčadi i boriti se za trofej. Morat ćemo istrpjeti pogreške mladih igrača, ali to je dio njihovog odrastanja. Što se susreta s Osječanima tiče, morat ćemo biti dobri u servisu te što duže biti u egalu s njima ukoliko želimo povoljan ishod utakmice.

RIBOLA KAŠTELA – ROVINJ, subota, 15. listopada u 20.30 sati – Zaostala je to utakmica prethodnog 2. kola protiv Rovinja, momčadi koju najmanje poznajem jer do sada još nisu odigrali niti jedan susret. No, uz ambicioznog trenera i jedno zanimljivo pojačanje iz Crvene zvezde mislim da su definitivno napravili korak naprijed u odnosu na lani. Ipak, mislim da smo mi favoriti u ovom susretu.

SPLIT – MEDICINAR TRNJE, subota, 15. listopada u 19.00 sati – Izjednačena utakmica u kojoj blagu prednost dajem Splitu zbog domaćeg terena. Utakmica koja se može i odužiti što se setova tiče.

CENTROMETAL – MLADOST, subota, 15. listopada u 19.00 sati – Povratkom Vinceka i dolaskom Peterlina Centrometal je 30% jači nego lani, tako da sam uvjeren da će ove godine biti dio velike četvorke. Kod njih nema presinga rezultata, tako da igraju opuštenije. Mladost je pod navodnicima slabija nego lani, iako su ponovno složili vrlo zanimljivu momčad s ozbiljnim tehničarom, srednjakom, jako interesantnim austrijskim ljevakom te Stankovićem iz Osijeka. Prednost dajem Mladosti u ovom susretu.

RIJEKA – SISAK, subota, 15. listopada u 17.00 sati – Slično kao i susret Splita i Medicinara, vrlo neizvjestan. Rijeka plovi na učinku iskusnog Dukića i pogon mladih igrača, iako je i Sisak vrlo respektabilna momčad. Ipak, blagu prednost dajem domaćinu i iskusnom treneru Liveriću.

MARSONIA – KITRO VARAŽDIN, subota, 15. listopada u 17.00 sati - Varaždinci su izraziti favoriti u ovoj utakmici, dok mislim da Brođani imaju najmlađu momčad u Superligi s kojom će teško dolaziti do bodova.

ZADAR – ROVINJ, nedjelja, 16. listopada u 15.00 sati - Rovinj je favorit protiv mlade momčadi Zadra no imat će utakmicu dan ranije s nama u Kaštelima pa možda domaćin iskoristi njihov eventualni umor.

Ovog vikenda starta i Superliga odbojkašica, po riječima iskusnog trenera Karlovca Gorana Zeca, izjednačenije no ikada. Vrlo slično kao i kod odbojkaša, bit će tu puno zanimljivih susreta i neočekivanih rezultata.

Trener Zec ovako je najavio prve susrete Superlige odbojkašica:

KARLOVAC – NEBO, petak 14. listopada u 20.00 sati – Itekako smo svjesni jačine Neba, bez obzira što su novakinje u Superligi. To nas neće zavarati, dapače, ne mislimo niti da smo favoriti u ovom susretu jer bi to za nas u ovom trenutku bio možda preveliki zalogaj. No, da ćemo se boriti i dati sve od sebe za pobjedu, to znam da hoćemo.

OSIJEK – BRDA, subota, 15. listopada u 19.30 sati – Osijek je pretrpio određene izmjene u odnosu na lani, i po meni su oslabljene, dok su se Brda pojačala i po meni favorit su u ovoj utakmici. No, trener Paun u Osijeku radi odličan posao pa s njegovim ekipama uvijek treba biti oprezan.

RIJEKA CO – ENNA VUKOVAR, subota, 15. listopada u 19.30 sati – Riječanke su ostale bez nekoliko ključnih igračica, ali uz dobar rad trenera Lovrinova to se kod njih brzo nadomjesti nekim drugim odbojkašicama. Trenutno je po meni Vukovar kompletnija ekipa i blagi favorit u ovoj utakmici.

DINAMO – VELI VRH, subota, 15. listopada u 17.00 sati - Dinamo ima individualnu kvalitetu, ima je doduše i Veli Vrh, ali u ovoj utakmici sve osim pobjede domaćina bilo bi iznenađenje.

RIBOLA KAŠTELA – MLADOST, subota, 15. listopada u 18.00 sati – Ribola se pojačavala pred ovu sezonu, ali Mladost je još uvijek jača ekipa. Iako i Zagrepčanke imaju zgusnut raspored jer su preko tjedna igrale MEVZA ligu, imaju dovoljnu širinu da mogu kvalitetno igrati na oba fronta.

SPLIT – MARINA KAŠTELA, srijeda, 19. listopada u 20.00 sati – Marina ima pretrpan raspored, igraju MEVZA ligu, ali bez obzira na to favoritkinje su u susretu protiv susjeda iz Splita koji se igra u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!