Nogomet

Juventus ispao iz Lige prvaka, opasno mu visi i Europska liga

Branimir Korać • utorak, 25.10.2022.
Juventus ispao iz Lige prvaka, opasno mu visi i Europska liga
Foto: EPA

PSG i Benfica nastavljaju utrku za prvo mjesto u skupini dok se Juventus u zadnjem kolu mora izboriti uopće za ostanak u Europi što mu opasno visi...

PSG – Maccabi Haifa 7:2

Maccabi iz Haife teško je stradao u gostima kod PSG-a koji je upisao svoju najuvjerljiviju ovosezobnsku pobjedu slaveći s čak 7:2. Ništa neočekivano, Izraelci su jednostavno ušli PSG-u u mlin i teško su stradali.

Izdržao je Maccabi 20-ak minuta nakon čega je sve otišlo nizbrdo. Već do poluvremena PSG je postigao četiri pogotka, dva puta strijelac je bio Lionel Messi, a po jednom Kylian Mbappe i Neymar. Do jednog pogotka stigli su i gosti i to preko Abdoulayea Secka.

Odmah na početku drugog dijela Macabi je smanjio na 4:2 preko Secka, ali Parižani nisu posustajali, potrebna im je gol razlika zbog borbe za prvo mjesto protiv Benfice te su do kraja potpuno napunili mrežu gostiju. Mbappe je postigao peti gol, Sean Goldberg je dodao autogol, a konačnih 7:2 postavio je Carlos Soler.

PSG nastavlja utrku za prvo mjesto i pobjedom u zadnjem kolu kod Juventusa osigurao bi vrh. S druge strane Maccabi ima isti broj bodova kao Juventus, a da bi završio ispred njega, u zadnjem kolu mora osvojiti više bodova jer je zabio manje golova u međusobnom dvoboju.

Embed from Getty Images

Benfica – Juventus 4:3

Juventus je i službeno ispao iz igre za osminu finala Lige prvaka. Stara dama je porazom u Lisabonu protiv Benfice došla u situaciju da može ostati i bez Europske lige s obzirom da ima tri boda kao i posljednjeplasirani Maccabi, a u zadnjem kolu dolazi joj u goste PSG. S druge strane Maccabi dočekuje Benficu i Juventus hoda po rubu ispadanja.

Benfica je u prvih 50 minuta napravila sve protiv Juventusa, vodila 4:1 i tu odradila najveći dio posla. Dva pogotka Rafe Silve te po jedan Antonija Silve i Joaa Marija dok je s druge strane Moise Kean pronašao put do mreže.

U zadnjih 15 minuta Juventus je smanjio preko Milika i McKennieja, ali nije bilo dovoljno snage za potpuni povratak.

Embed from Getty Images

Petar Musa kod Benfice je ušao u 87. minuti. Juventus tako ostaje sa sto briga, a u ovom susretu ostao je i bez Dušana Vlahovića koji je zaradio ozljedu aduktora.

FOTO: EPA/TIAGO PETINGA

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

PSG7:2Maccabi Haifa
Benfica4:3Juventus
1Benfica 616:7+914
2PSG 616:7+914
3Juventus 69:13-43
4Maccabi Haifa 67:21-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

PSG7:2Maccabi Haifa
Benfica4:3Juventus
1Benfica 616:7+914
2PSG 616:7+914
3Juventus 69:13-43
4Maccabi Haifa 67:21-143

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!