Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti nisu uspjele, Calcit Kamnik nastavlja prema Ligi prvakinja

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 27.10.2022.
Odbojkašice Mladosti nisu uspjele, Calcit Kamnik nastavlja prema Ligi prvakinja
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti poražene su u uzvratu kvalifikacija za Ligu prvakinja u Kamniku od Calcita 3:0 te još i u dodatnom zlatnom setu...

Odbojkašice Mladosti nisu uspjele u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvakinja pobijediti Calcit Kamnik u gostima, i svoj ovogodišnji euro-put nastavit će kao i prošle godine u CEV kupu, gdje su lani došle do polufinala.

Slovenske odbojkašice pokazele su se čvršćim suparnicama no što su se mladostašice nadale, definitivno puno kvalitetnije i jače no u prvom susretu u Domu odbojke prošli tjedan kada su slavile Zagrepčanke s 3:0. Ovoga su puta za 91 minutu u regularnom dijelu susreta slavile Kamničanke s 3:0 (23, 19, 22) da bi onda i na krilima tog trijumfa sve to potvrdile u zlatnom setu koji je završio sa 15:10. Treba reći i da su mladostašice, osim prošli tjedan, posljednji puta pobijedile Calcit početkom 2020. godine u MEVZA ligi, a da su međuvremenu četiri puta slavile Kamničanke.

Mladostašicama ostaje žal za propuštenim prvim setom u kojem su vodile 22:18 i 23:20, a onda domaće igračice serijom 5-0 osvojile taj prvi set, koji je očito deprimirajuće djelovao na sastav trenera Miodraga Stojakovića. Doduše, treba dodati i da su domaće većim dijelom tog prvog seta vodile, imale su 8:2, 13:9 i 16:12, a onda je na servisima Josipe Marković Mladost napravila seriju 7-0 i prešla u vodstvo 19:16. Koje, nažalost, nisu održale do kraja.

U drugom setu Kamničanke su cijelo vrijeme u vodstu, dobivši ga 25:19, dok se u trećem Mladost ponovno rezultatski približila i umalo dobila taj set, imale su domaće 22:21, i više mirnoće do kraja seta koji su osvojile sa 25:22.

Još je postojala šansa za Mladost u zlatnom setu, ali razgoropađene domaće igračice više nisu ništa prepuštale slučaju, a i neke sporne sudačke odluke, (pogotovo kod 5:4) jer u ovoj fazi nema challenger provjere, otišle su na njihovu stranu. Povele su u tom posljednjem skraćenom setu domaće s 1:0, mldostašice održavale egal sve do promjene strana, na koju domaće odlaze s prednošću 8:6. Još bilježimo jedno izjednačenje kod 8:8, a od tada je Calcit stalno u vodstvu, da bi na kraju set završio sa 15:10 i konačnom pobjedom koja ih vodi u posljednji krug kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Crvene zvezde.

Kamničanke su bile bolje u bloku (15-10), servisu (5-3), poenima u napadu (50-40), te prijemu servisa (39-38%), dok je Mladosti napravičle tek jednu neforsiranu pogrešku manje (20-21).

Katarina Pavičić sa 17 poena najučinkovitija u redovima Mladosti, a Maša Pucelj s istim brojem poena kod Calcit Kamnika.

"Teško dolazim sada do riječi, Znale smo da će biti drugačija utakmica nego u Zagrebu. Dale smo sve od sebe, ali to očito nije bilo dovoljno u ovom trenutku. Još sam u šoku, sve smo, i jako nam je žao zbog poraza," rekla je nakon susreta vidno utučena srednja blokerica Mladosti Astrid Popić.

Odbojkašice Mladosti euro-natjecanje nastavljaju u 16-ini finala CEV kupa, gdje za suparnice u prosincu imaju finsku ekipu LP Kangasala

"Ključan je bio prvi set u kojem nismo uspjeli izvući našu prednost od 23:20. Nakon tog nesretno izgubljenog seta smo pali u igri, i nismo prikazali ni približno onu partiju kao tjedan dana prije u Zagrebu. Dosta su na nas utjecale i mnoge sudačke pogreške koje su redovito sve išle na stranu domaće ekipe, no u prvom redu mi nismo bili na potrebnom nivou", kaže trener Stojaković.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!