Rukomet

Šoštarić: 'Odigrali smo odličnih 40-45 minuta, onda je došlo do pada koncentracije'

Mihaela Bradovski • petak, 04.11.2022.
Šoštarić: 'Odigrali smo odličnih 40-45 minuta, onda je došlo do pada koncentracije'

Hrvatske rukometašice otvorile su nnastup na Europskom prvenstvu porazom od vrlo jake Norveške s 32:23. Dugo se Hrvatska dobro držala, ali u drugom dijelu je ipak došlo do pada...

Nenad Šoštarić bio je zadovoljan dobrim dijelom susreta, igračice su radile ono što je od njih tražio, ali ipak u jednom trenutku došlo je do pada.

"Odigrali smo odličnih 40, 45 minuta. Nakon toga, kroz pad koncentracije pali su i neki osnovni principi discipline koje smo tražili. Tražili smo i da napad bude duži, da bude širok, i tu smo u nekim fazama imali previše lopti u bacanju na pivota koje su nam presjekle i napravile tu razliku."

Čak i na visokoj razlici Šoštarić je inzistirao na nekim stvarima koje bi mogle biti od koristi u budućnosti, ali brzopletost je učinila svoje.

"Ono što me na kraju malo naljutilo je da su prekratko završavale napade. Tražio sam duge napade i bez obzira na sedam razlike. Zašto se tih sedam ne bi pretvorilo u šest, a mi smo s tim brzim loptama tih sedam pretvorili, recimo, u devet."

U konačnici šteta zbog (pre)visoke razlike.

"Žao mi je što tolika razlika jer je ovo stvarno bila jedna prava predstava i smatram da smo se dostojno prezentirali. Sad je samo osnovna stvar da je ovaj susret 'water under the bridge'. Mi moramo zaboraviti na sve i mi se od ovog trenutka pripremamo za Mađarsku."

Šoštarić je pronašao neke zamjerke u obrani.

"U nekim fazama možemo i bolje jer smo u njima kiksali sada na kraju. Breistol nam je tri puta puknula s devet metara, a rekli smo da je to jedina igračica na koju moramo izlaziti. I kada smo dva puta izašli ona nije došla u priliku za šut. Moramo biti oprezni, obranu sigurno možemo napraviti na istom principu, u napadu i dalje moramo biti uporni i dosljedni.

FOTO: HRS / Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!