Košarka

Još jedna sjajna večer Ivice Zupca, Bogdanović i Šarić utopili se u sivilo u porazima

Branimir Korać • subota, 05.11.2022.
Još jedna sjajna večer Ivice Zupca, Bogdanović i Šarić utopili se u sivilo u porazima
Foto: EPA

Trojica Hrvata bila su noćas u akciji u NBA ligi, a uvjerljivo najbolji bio je Ivica Zubac koji je odigrao jako kvalitetno u pobjedi u San Antoniju...

Los Angeles Clippersi polako rastu i izgledaju sve bolje i to još uvijek bez Kawhija Leonarda od kojeg se očekuje da će se uskoro ponovno priključiti momčadi.

Nova pobjeda upisana je u gostima kod San Antonio Spursa, ovo je treća uzastopna pobjeda Clippersa, a veliki doprinos u njoj pružio je i Ivica Zubac koji je bio jako dobar na obje strane parketa.

Zubac je u igri proveo 36 minuta te je upisao 17 poena (8/10 za dva, 1/2 slobodna) uz 15 skokova i četiri blokade. Koliko je igrao bitnu ulogu, pokazuje i +15 s njim na parketu, kada su igrali Zubac, Paul George i Marcus Morris, Clippersi su stvarali razliku, a s njima na klupi Spursi su bili ti koji su imali kontrolu.

George je utakmicu završio s 32 poena i šest asistencija, a John Wall im se priključio s 15 poena i šest asistencija. Kod Spursa Devin Vassell je upisao 29 poena, a Tre Jones 18 poena i šest asistencija.

Bojan Bogdanović utopio se u sivilo Pistonsa u porazu kod kuće od Cavaliersa s visokih 112:88. Cavsi su doputovali oslabljeni u Detroit bez Donovana Mitchella i Dariusa Garlanda u konkurenciji, ali svejedno su glatko slavili.

Očekivao se ravnopravniji i zanimljiviji dvoboj, no Pistonsi nisu imali odgovor na obranu Cavsa koja je dobila utakmicu. Bilo je puno loših odluka, nerezonskih šuteva, a najbolje je sve objasnio trener Dwane Casey: "Kada su počeli igrati obranu, izgubili smo glavu."

Bogdanović je odigra dosta skromno, za 27 minuta ubacio je tek šest poena (1/5 za dva, 1/4 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka. Prvo ime Pistonsa bio je Cade Cunningham s 19 poena i pet skokova, a po 18 poena dodali su Saddiq Bey i Jaden Ivey (šest skokova).

Kod Cavsa Jarrett Allen upisao je 23 poena uz sedam skokova, a Kevin Love dodao je 21 poen i deset asistencija.

I oslabljeni Blazersi su upisali pobjedu i to kod Phoenix Sunsa. Portland je zasad savršen u gostima i trenutno je na ukupnom omjeru 6-2 jednako kao i Suns.

U ovaj susret ušli su bez Anferneeja Simonsa i Damiena Lillarda koji vuku ozljede, ali svejedno su slavili zahvaljujući Jeramiju Grantu koji je na kraju pogodio za pobjedu.

Sunsima se vratio Deandre Ayton, ali je Cameron Johnson igrao vrlo malo pa se ozlijedio. Priliku je dobio Dario Šarić, međutim za devet minuta je ostao bez poena (0/1 za dva, 0/3 za tri) uz dva uhvaćena skoka.

Blazerse su predvodili Grant s 30 poena i pet asistencija i Jusuf Nurkić s 14 poena i osam skokova. Kod Sunsa Devin Booker imao je 25 poena i pet skokova, a Deandre Ayton 24 poena i osam skokova.

NBA:
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 106:113
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 88:112
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 106:108

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!