Nogomet

Izbornik donio dobre vijesti: 'Svi su zdravi, popis ostaje bez ikakvih promjena'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.11.2022.
Izbornik donio dobre vijesti: 'Svi su zdravi, popis ostaje bez ikakvih promjena'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se uoči puta na Svjetsko prvenstvo. Izbornik Zlatko Dalić dobro je raspoložen i potpuno fokusiran na Saudijsku Arabiju i Maroko...

Proteklih tjedana svi izbornici su sa strahom pratili što se događa u klubovima i među igračima. Dobra vijest za Zlatka Dalića je da su svi pregurali posljednji vikend bez ozljeda.

"svi su zdravi, odradili su utakmice i nema nikakvih promjena. Popis koji je predočen ostaje, to su igrači s kojima putujemo za Saudijsku Arabiju, sutra smo tamo i imamo trening, u srijedu nam je tamo utakmica, a igrat će oni kojima treba utakmica, koji nisu igrali puno u zadnje vrijeme, tu ćemo malo kalkulirati. U cetvrtak regeneracijski trening u Saudijskoj Arabiji, u petak idemo u Dohu i krećemo s ozbiljnim radom. 17. igraju i Kanada i Maroko, popratit ćemo ih i imati više informacija", kaže izbornik.

Prvi protivnik je Maroko i Dalić o njemu isključivo razmišlja.

"Maroko nam je ključ grupe, protivnik koji je sjajan. Nismo u početku možda imali veliko mišljenje, ali imaju sjajnu reprezentaciju, opasni su i nezgodni, moramo se jako dobro pripremiti. Nakon Maroka ćemo misliti o Kanadi, imat ćemo tri prava treninga za Maroko i tu ćemo raditi na taktici."

Dalić će o sastavu za Maroko sve znati kada snimi situaciju među igračima.

"Puno stvari se kod nas zna, ali ne mogu reći niti znam što ce biti do Maroka. Vidjet ćemo stanje igrača i spremiti se. Moramo ići s najspremnijima, čeka nas zahtjevan protivnik, vidjet ćemo još koje su slabije, a koje bolje točke. Jučer im se ozlijedio bitan igrač, ali mi moramo gledati sebe. Naša veza mora dobiti prevagu na terenu. Oko sastava možemo više 22. na pressici."

Izbornik nije tražio insajderske stvari preko Vahida Halilhodžića.

"Rekao sam i ranije da se nisam čuo s Vahom, nije niti ok i korektno jer je bio izbornik koji ih je tu doveo. On je profesionalac, ne bi mi ni govorio. Imamo svoje skaute, ne bi bilo zgodno, ne bi ni meni bilo da me netko pita za Hrvatsku, a d anisma izbornik."

Dalić je već ranije isticao favorite za titulu.

"Ako pogledate sastave i popise drugih, Brazil je jak, ima igrače iz najjačih klubova, po popisu su najkvalitetniji, ali i prije četiri i pol godine su bili favoriti pa su ispali od Belgije. Ništa nije sigurno, desetak reprezentacija je tu. Svjetski prvak Francuska, Argentina s Messijem i njegov veliki motiv na zadnjem SP-u u karijeri, Ronaldo isto s Portugalom. Njemačka koja je imala neuspjeh na prošlom pa je motivirana, Nizozemci su jako opasni, vratili se, opet je njihov nogomet u modi, Španjolci s mladom reprezentacijom, Englezi su imali kiks u Ligi nacija, ali to je najbolja liga svijeta, možda sam očekivao više od njih u zadnje 2-3 godine. Belgija koja je četiri godine bila na vrhu fifine liste, tu vidim i Hrvatsku, ali neću stavljati nikakav teret niti sebi niti igračima. Navijači će moći uživati, žao mi je jedino što je za odabrane, preskupo je."

Joško Gvardiol nakratko je zabrinuo Dalića.

"Svi smo bili u strahu zbog Joška, ali prvi nalaz je pokazao da je ozljeda nosa. Dogovor je bio da se napravi maska i preskoči Werder, ali on kakav je igrao je i bio sjajan. Malo je problem kako kaže vidno polje jer mu zbog maske nije sve čisto i dobro da je odigrao i prebrodio strah. On nam je jedini ljevak na stoperu, igra sjajno i dobro."

Protiv Saudijske Arabije sigurno će igrati Brozović.

"Marceo je igrao 12 minuta zadnju, trebat će mu Saudijska Arabija, on nam je jedan od ključnih, prijeko nam je potreban, ima mirnoću i samopouzdanje, jako nam je bitan. Nadam se da će doći u formu, njegova trka nije upitna, samo ta forma pa ce mu zato i dobro doći utakmica protiv Saudijaca. Dat će on sve od sebe da bude spreman za prvu utakmicu."

S ostalim igračima vidjet će se koliko će moći protiv Arabije.

"Luka je igrao u srijedu, treba mu malo odmora, vidjet ćemo točno s njim što treba. Razgovarat ću s igračima, bitna nam je to utakmica, ne želimo je izgubiti pred SP, Saudijska Arabija je dobra reprezentacja, želimo ostaviti dobar dojam i nastaviti dobar niz. Nije isto doći na SP s porazom ili dobrim rezultatom."

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!