Nogomet

Kramarić: 'Svi smo spremni, vrijeme neće biti nikakav problem, možda ćemo se i prehladiti na stadionu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.11.2022.
Kramarić: 'Svi smo spremni, vrijeme neće biti nikakav problem, možda ćemo se i prehladiti na stadionu'
Foto: FaH

Andrej Kramarić jedan je od kandidata za start od prve minute protiv Maroka, a ovo okruženje nije mu nepoznato, već je s Hrvatskom odradio jedno Svjetsko prvenstvo, ono u Rusiji...

Andrej Kramarić s Hrvatskom je uzeo srebro na Svjetskom prvestvu u Rusiji, a uz dozu sreće vjeruje kako i u Kataru može do velikog rezultata.

"Drugo SP, motivirani smo svi, pripremljeni za svaku utakmicu. Uvijek govorim da treba biti i sreće, to nas je poslužilo u Rusiji. Kvalitetni smo, superdobri, ali ako to ne pokažemo na terenu, onda ništa ne znači. Možemo ponoviti Rusiju, ali bit će nam drago proći grupu pa ćemo vidjeti."

Konkurencija i u napadu je dobra, Kramarić je svjestan visoke kvalitete koju Hrvatska i tu ima.

"Svi su u napadu super dečki i igrači. Svima je jasno da imaš konkurenciju, dečki te tako i motiviraju, to je sve normalno. Manje više svi znamo da dečki iamju visoku kvalitetu, Hrvatska je puna potencijalnih pravih i tehnički i pshički spremnih igrača za najvišu razinu."

Naravno, Kramarić se nada velikom rezultatu s Hrvatskom, ali alternativno titulu želi Leu Messiju.

"Rekao sam da 95 posto nogometaša zna da je Messi najbolji koji je ikad igrao i teško da će se takav opet roditi. Navijam za njega, ali nekako mislim da će to ipak biti Brazil."

Zlatko Dalić i nakon susreta sa Saudijskom Arabijom potučio je kako ima puno povjerenje u Kramarića.

"Sigurno da svakom znači podrška trenera, najbitniji su odnos trenera i igrača. Slobodniji igrač će lakše dati maksimum. Ja sam motiviran i neopterećen, nadam se da će tako i biti te da ćemo se veseliti pravim rezultatima."

Vremenski uvjeti i vrijeme odigravanja Prvenstva za Kramariča su jako dobri.

"Očekivao sam i gore vrijeme, solidno smo se priviknuli, par puta zapuše i neki povjetarac. Svi smo spremni, vrijeme neće biti nikakav problem, možda ćemo se i prehladiti na stadionu, očekivao sam stvarno puno gore. Tajming je super, uvijek se sve odigrava na kraju sezone kada su igrači umorniji, mislim da će svi pucati od energije i da će sve gorjeti."

Sve ovo iskusio je ranije s reprezentacijom.

"Igrali smo u ožujku ovdje, bilo je unutar stadiona ugodno, ako će se ponoviti, neće biti nikakvih vremenskih prilika da nas ograniči. Ovi koji će biti sa strane mogli bi se stvarno prehladiti."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!