Nogomet

Saudijci rušili argentinske nizove, a Giroud se upisao u povijest

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 23.11.2022.
Saudijci rušili argentinske nizove, a Giroud se upisao u povijest
Foto: EPA

Treći dan Svjetskog prvenstva donio je prvo veliko iznenađenje i prve dvije utakmice bez pogodaka. Ovaj dan ćemo definitivno pamtiti po pobjedi Saudijske Arabije protiv Argentine...

Rabiot poput Dugarryja

Veznjak Juventusa Adrien Rabiot vratio je Francusku u utakmicu pogotkom za 1:1, a pet minuta kasnije asistirao je Olivieru Giroudu za 1:1. Rabiot je debitirao na svjetskim prvenstvima u dresu Francuske nakon što je 2018. godine zbog sukoba s Deschampsom propustio SP u Rusiji.

Ovo je prvi put od 1998. godine da je jedan Francuz zabio i asistirao na debiju na SP-ima. Tada je to uspjelo Christopheu Dugarryju koji je u prvom kolu protiv Južne Afrike rano ušao umjesto ozlijeđenog Stephanea Guivarcha, doveo Francusku u vodstvo u 36. minuti i asistirao Thierryju Henryju u 92. minuti za konačnih 3:0. Rabio i Dugarry su jedini od 1966. godine kojima je to uspjelo u prvom nastupu.

Poduplao se broj onih s pet svjetskih prvenstava

Do Svjetskog prvenstva u Kataru Antonio Carbajal, Lothar Matthäus, Gigi Buffon i Rafa Marquez bili su jedini koji su bili na pet svjetskih prvenstava. Njoj četvorici priključio se kvartet onih koji su u Katar doputovali na peto Prvenstvo. To su Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Andres Guardado i Guillermo Ochoa.

Čak polovicu tog društva čine Meksikanci.

Saudijac Messiju: 'Nećeš pobijediti!'

Nakon što je Saudijska Arabija došla do drugog pogotka i povela s 2:1, Leu Messiju s leđa je prišao saudijski branič Ali Al-Bulayhi i dok ga je Messi u čudu slušao, ovaj mu je govorio - nećeš pobijediti u ovoj utakmici.

Messi se uz smiješak odmaknuo, a ubrzo je stigla argentinska "delegacija" koja je poželjela objasniti neke stvari Saudijcu.

Loš dan u uredu za Messija i Ronalda

Kada se nešto dogodi Messiju, svi gledaju kako je reagirao Ronaldo. Kada se nešto dogodi Ronaldu, gleda se kakva će biti Messijeva reakcija. Ovaj put imali su obojica loš dan.

Lucas Hernandez novi razlog francuske zabrinutosti

Francuzi nemaju sreće s ozljedama, a novi udarac predstavlja ozljeda Lucasa Hernandeza. Prve vijesti nisu dobre, pretpostavlja se kako je riječ o težoj ozljedi koljena, a sve će biti jasnije i poznatije nakon što se sutra odrade snimanja. U svakom slučaju Francuzi se ovdje drže one stare - nadaj se najboljem, budi spreman za najgore.

Messi uhvatio Ronalda

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nastavljaju utrku po broju golova na svjetskim prvenstvima. Messi je odradio svoju prvu utakmicu u Kataru i došao je do brojke od sedam pogodaka koliko ima upravo Ronaldo.

Dvojac je izjednačen, a ostaje za vidjeti kakav će omjer biti na kraju prvenstva. Moglo bi biti zanimljivo, Ronaldova forma ove sezone je loša, no nikada ne znaš kada će eksplodirati. 7:7, utrka je otvorena.

Saudijci rušili argentinske nizove

36 utakmica zaredom Argentina nije znala za poraz. Od polufinala Copa Americe 2019. godine kada je Brazil slavio s 2:0 bila je u sjajnom nizu, no on je sada stao.

Stao je i onaj niz od 24 pobjede zaredom u kojima je Argentina primala manje od dva gola. U seriji od 36 utakmica bez poraza, čak 22 puta nije uopće primila gol. A onda je stigla Saudijska Arabija.

Olivier Giroud bit će upisan u francusku povijest

Nerijetko podcijenjen, a često vrlo koristan je Olivier Giroud. Australcima je zabio dva pogotka i to mu je omogućilo da se upiše u povijest.

Giroud je postigao 51 pogodak u dresu reprezentacije i tako stao uz Henryja koji je također na 51 golu. Ovaj dvojac je na vrhu, a ako gledamo u budućnost, objektivna opast da ih skine s vrha je Kylian Mbappe koji je trenutno na 29 golova.

FOTO: EPA/Abedin Taherkenareh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!