Tenis

Čilić u drami svladao Carrena Bustu, Hrvatska u polufinalu Davis Cupa!

Branimir Korać • srijeda, 23.11.2022.
Čilić u drami svladao Carrena Bustu, Hrvatska u polufinalu Davis Cupa!
Foto: EPA

Borna Ćorić i Marin Čilić odveli su Hrvatsku u polufinale Davis Cupa! Nakon što je Ćorić svladao u dva seta Bautistu Aguta, Čilić je u tri seta bio bolji od Carrena Buste!

Kakva borba Marina Čilića i Pabla Carrena Buste! Marin je na kraju izašao kao pobjednik u velikom meču u kojem je u konačnici sve ovisilo o Marinu Čiliću.

Uspio je izvući pobjedu iako je imao ogromnih oscilacija tijekom meča, velikih uspona i padova, čas je izgledao kao igrač koji igra na razini Top 10 igrača, a čas je poklanjao šakom i kapom.

U konačnici 20 aseva, 15 dvostrukih servis pogrešaka, 48 posto ubačaja prvog servisa. Kada je ušao prvi servis, Marin je u pravilu uzimao poen, ali on je rijetko ulazio.

Već u prvom gemu meča vodila se velika bitka, Čilić je spasio tri break lopte i uzeo maratonski gem. Kod 5:5 Španjolac je došao do breaka i nakon toga uzeo set sa 7:5.

U drugom setu puno bolji Čilić,. Na svom servisu čvrst i dobar, a na servisu Carrena Buste radio je pritisak. Do breaka je stigao kod 3:2 i mirno priveo set kraju dobivši ga sa 6:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje se Carreno Busta dva puta vraćao iz breaka zaostatka i otišli su u tie-break. Tamo je Carreno Busta poveo s 4:1, ali Čilić nakon toga radi seriju 6:1 i odlazi do velike pobjede.

Hrvatska je u polufinalu gdje će igrati protiv Australije u petak od 16 sati. Australija je svladala Nizozemsku s dvije pobjede u singlu koje su osigurali Jordan Thompson i Alex De Minaur, dvojac koji Marin i Borna mogu svladati.

Davis Cup, četvrtfinale

Hrvatska - Španjolska 2:0

Borna Ćorić - Roberto bautista Agut 6:4, 7:6(4)
Marin Čilić - Pablo Carreno Busta 5:7, 6:3, 7:6(5)

FOTO: EPA/JULIO MUNOZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!